Artçı Sarsıntılar Sürüyor

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem felaketinin ardından ülke adeta tek yürek olmuş durumda. Enkaz altından halen daha çıkarılmaya çalışılan insanlar var. Ve halen daha Elazığ ve Malatya’da artçı sarsıntıların devam ettiği bilgisi geliyor. Tüm bunlar yaşanırken Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor’un bugün karşı karşıya geleceği müsabaka TFF’nin aldığı kararla ileri bir tarihe ertelendi. Böylesine bir ortamda müsabakanın ertelenmesi kadar da doğal bir şey olamaz. Ancak müsabakanın ertelenmesi kötü niyetli kişiler tarafından farklı noktalara çekildi. 

Farklı Noktalara Çekildi

Bunda Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in özellikle ‘Trabzonspor’un sakat ve cezalı futbolcuları vardı…” şeklindeki açıklamalarının da bu algıda büyük etkisi olduğu gözleniyor. Yaşanan deprem felaketinin ardından Trabzonspor Kulübü yaşanan hassas duruma rağmen müsabakayı oynamaya hazır olduklarını, TFF’nin alacağı her türlü karara saygı duyacakları yönünde açıklama yapmasına karşın Fenerbahçe ile oynanacak müsabaka öncesi, özellikle sosyal medya üzerinden algı operasyonu yapılması şaşkınlık verici.

Cenaze Evinde Düğün Olmaz

Yaşanan bu hassas dönemde TFF’nin tüm maçları ertelemesi en doğru karar olacaktı. Ancak TFF’nin içeride neler konuştuğunu kuşkusuz biz de bilemiyoruz. O nedenle herkes şunu bilsin ki Trabzonspor Kulübü, insan canı söz konusu olduğunda hiçbir küçük hesabın içine girmez, kaybedeceğini bilse dahi. Hele ki cenaze evinde düğün yapılmayacağını da çok iyi bilir. Trabzonspor Kulübü, adaletle kazanmayı, asaletle kaybetmeyi şiar edinmiş bir kulüptür. Bordo-Mavili taraftarların, özellikle Fenerbahçe maçı öncesi yapılan algı operasyonu karşısında sakin olmaları çok önemli.
 
Editör: TE Bilisim