SÖKE SÖKE ŞAMPİYON

Trabzonspor, Süper Kupa finalinde Başakşehir ile karşı karşıya geldi. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kar yağışının altında oynanan müsabakaya Trabzonspor çok etkili başladı. 6.dakikada Ekuban’ın şutunda Ponck’un eli doğal konumunda değildi.

PENALTIYI ES GEÇTİLER

 Başakşehirli oyuncunun elle oynamasına rağmen VAR hakemi Abdulkadir Bitigen’in devam kararına Yaşar Kemal Uğurlu da uyunca Bordo-Mavili ekibin net penaltısı es geçildi. Bordo-Mavili ekip, zeminin de ıslak olmasını fırsat bilerek Berat, Nwakaeme ve Djaniny uzaktan şutlarla gol aradı. Ancak ilk 45 dakikada gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti. Müsabakanın ikinci yarısına da Trabzonspor çok iyi başladı.

EKUBAN’DAN MÜTHİŞ GOL

47.dakikada Serkan’ın yaptığı ortada Ponck’un ters vuruşundaki hatayı affetmeyen Djaniny Semedo, kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. Ancak hakem çetesi yine sahneye çıktı. 58.dakikada Fernandes’in şutunda Edgar’ın kafasından sekip eline çarpan topta VAR hakemi Abdulkadir Bitigen, Uğurlu’yu uyardı ve VAR incelemesinin ardından Uğurlu penaltıyı verdi. Demba Ba’nın penaltı golü ile skor 1-1 oldu. Karşılaşmanın 87.dakikasında Ekuban’ın golü ile Trabzonspor 2-1 öne geçti. Müsabakanın son bölümünde yedek kulübelerinde yaşanan gerginlik sonrası Uğurlu süreye 13 dakika ekledi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Trabzonspor, Süper Kupa’nın sahibi oldu.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu?, Erdinç Sezertam?, Serkan Çimen?

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır****, Serkan Asan****, Edgar****, Hugo****, Marlon****, Flavio*** (Dk.78 Yusuf Sarı**), Berat****, Abdulkadir Parmak*** (Dk.45 Baker**), Nwakaeme****, Ekuban**** (Dk.90+4 Hosseini*), Djaniny Semedo**** (Dk.90+4 Afobe*)

BAŞAKŞEHİR: Mert**, Ömer Ali**, Ponck**, Epureanu**, Hasan Ali**, Azubuike**, Mehmet Topal**, Denz** (Dk.90+4 Gulbrandsen?), Aleksic**, Fernandes* (Dk.76 Duarte*), Demba Ba**

GOLLER: Dk.47 Djaniny Semedo, Dk.87 Ekuban (Trabzonspor), Dk.58 (P) Demba Ba (Başakşehir)

SARI KARTLAR: Epureanu, Deniz, Crivelli, Demba Ba (Başakşehir), Edgar, Marlon (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk.74 Epureanu (Başakşehir)

Editör: TE Bilisim