İlk Yarıda Ses Çıkmadı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında  taraftarının önünde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Rövanş maçı için avantajlı bir skor alma adına sahaya çıkan Trabzonspor ilk 45 dakikada kontrollü bir oyun ortaya koydu. Müsabakanın ilk yarısında daha çok rakibi karşılayan taraf olan Bordo-Mavili ekip, pozisyon üretmekte güçlük çekti. 45+3.dakikada Mehmet Ekici’nin şutunda Erce gole izin vermedi. İlk 45 dakika golsüz beraberlikle sona erdi.

Fırtına Gibi Başladı

Müsabakanın ikinci yarısına Trabzonspor fırtına gibi başladı. 46.dakikada Fenerbahçe savunmasının hatasını iyi değerlendiren Sörloth, üç kişinin arasından sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşla kaleci Altay’ı çaresiz bıraktı. Sörloth’un golü ile hırslanan Trabzonspor, Fenerbahçe kalesinda baskı kurdu. 48.dakikada Nwakaeme’nin attığı gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. 67.dakikada Ekuban, Deniz’i geçerek ceza sahasına girdi, verdiği pası Novak filelere gönderdi ve Trabzonspor 2-0 öne geçti.

Önce Costa Sonra Erce

Müsabakanın 76.dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı, Erce’yi geçen ve kaleye giden topu Da Costa kafayla kornere gönderdi. Abdülkadir Ömür’ün oyuna girmesinden sonra önde pas oyununu çok iyi yapan Trabzonspor, üçüncü golü aradı. 80.dakikada Ozan’ın vuruşunda Erce mutlak gole izin vermedi. Son dakikalarda baskı yapan Fenerbahçe, 82.dakikada Vedat’ın golü ile skoru 2-1 yaptı. Müsabakayı 2-1 kazanan Trabzonspor, 21 Nisan’da oynanacak olan rövanş maçında turu geçip finale yükselmenin mücadelesini verecek.  

STAT: Medical Park 

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu **, Erdinç Sezertam **, Serkan Çimen **

TRABZONSPOR: Erce Kardeşler***, Kamil Ahmet***, Da Costa***, Campi***, Novak ***, Abdulkadir Parmak***, Jose Sosa***, Ndiaye** (Dk.40 Guilherme***), Nwakaeme*** (Dk.89 Bilal Başaçıkoğlu*), Ekuban*** (Dk.75 Abdülkadir Ömür**), Sörloth***

FENERBAHÇE: Altay*, Isla**, Jailson**, Falette*  (Dk.10 Tolgay Arslan*), Deniz*, Gustavo**, Ozan**, Tolga Ciğerci* (Dk.72 Zajc*), Mehmet Ekici*, Kruse* (DK.75 Ferdi*), Vedat Muriqi*

GOLLER: Dk.46 Sörloth, Dk.67 Ekuban (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Tolga Ciğerci, Tolgay Arslan (Fenerbahçe), Sosa, Kamil Ahmet (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim