Ali Palabıyık 8 dakika uzattığı müsabakayı +11’de Galatasaray galibiyet golünü attıktan sonra bitirdi, ortalık karıştı

ŞOK EDEN ERKEN GOL

Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 8’inci haftası maçında akşam sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Ligde ilk galibiyetini alma adına sahaya çıkan Çaykur Rizespor müsabakaya adeta 1-0 mağlup başladı. Karşılaşmanın henüz 5.dakikasında savunmada yaşanan hata sonrası Galatasaray, Mısırlı golcüsü Mohamed’in attığı golle Çaykur Rizespor sahasında 1-0 geri düştü. Bu golün şokunu üzerinden çabuk atmaya çalışan Atmaca, rakip kalede baskı kurdu. Bu baskı da meyvelerini erken verdi. 17.dakikada Erik Sabo’nun asistini iyi değerlendiren Finlandiyalı golcü Joel Pohjanpalo takımını 1-1’lik beraberliğe taşıyan golü kaydetti.

Alihan TELATAR'ın maç yorumu için tıklayınız...

FİNLANDİYALI SAHNEYE ÇIKTI

Beraberlik golünden sonra da Çaykur Rizespor’un baskısı devam etti. Kazanılan köşe atışında ön direkte Erik Sabo topu arkaya aşırdı, Selim’in kafa vuruşunda savunmadan geri dönen topu ilk golün sahibi Joel Pohjanpalo vole vuruşuyla filelere göndererek takımını Galatasaray karşısında 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. 30.dakikada Galatasaray Feghouli ile gole çok yaklaştı, bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta gitti. Üst üste bulduğu gollerle Galatasaray’ın direncini kıran Çaykur Rizespor, soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle giden taraf oldu.

OLACAK ŞEY DEĞİL

Yoğun yağmurla birlikte müsabakanın ikinci yarısında da tempo hiç düşmedi. Her iki takım da gol için rakip kalelerde tehlikeli pozisyonlar geliştirdi. 52.dakikada Halil’in şutunda kaleci Gökhan gole izin vermedi. 55.dakikada bu kez Pohjanpalo çok uzak mesafeden müthiş bir şut çıkardı, Muslera aynı güzellikte mutlak golü önledi. 60.dakikada Halil’in şutunda top az farkla yandan auta gitti. Müsabakanın 75.dakikasında gelişen Galatasaray atağında Çaykur Rizespor Mohamed’in golüne engel olamadı ve skor 2-2’ye geldi. Bu dakikadan sonra kalesinde baskı gören Atmaca’da kaleci Tarık 78’de Yedlin’in kafa vuruşunda mutlak golü önledi.

VAR’DAN UYARI GELMEDİ

87.dakikada Phiri’nin düşürülmesiyle Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Boldrin penaltı atışını dışarı attı. Müsabakanın 90+11.dakikasında ilginç anlar yaşandı. Çaykur Rizespor gol ararken Alberk yerde kaldı, hakem Ali Palabıyık oyunu devam ettirdi, topu alan Diagne önce Bolasie’yi sonra Boyd’u düşürdü Palabıyık yine oyunu devam ettirdi, Diagne’nin pasında Morutan topu filelere gönderirken Çaykur Rizespor 3-2 geri düştü. VAR’daki Abdulkadir Bitigen’den de uyarı gelmeyince Ali Palabıyık müsabakayı bitirdi. Karşılaşmayı 3-2 kaybeden Çaykur Rizespor adeta yıkılırken hakem Ali Palabıyık’a büyük tepki vardı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Ali Palabıyık?, Serkan Olguncan*, Mustafa Sönmez*

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan** (Dk.62 Tarık Çetin*), Tyler Boyd**, Selim Ay**, Holmen**, Cemali** (Dk.85 Alberk*), Dabo***, Djokovic***, Erik Sabo** (Dk.62 Bolasie*), Boldrin* (Dk.90 Deniz?), Umar Aminu** (Dk.62 Phiri*), Pohjanpalo****

GALATASARAY: Muslera***, Yedlin**, Nelsson**, Alpaslan**, Aanholt* (Dk.46 Ömer Bayram**), Berkan*, Taylan* (Dk.46 Halil Dervişoğlu**), Fehouli** (Dk.72 Kerem Aktürkoğlu**), Cicaldau**, Babel** (Dk.90 Morutan*), Mohamed**** (Dk.90 Diagne*)

GOLLER: Dk.5 ve 75 Mohamed, Dk.90+11 Morutan (Galatasaray), Dk.17 ve 26 Pohjanpalo (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Alpaslan, Muslera, Mohamed, Ömer Bayram (Galatasaray), Erik Sabo, Bolasie (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk.87 Berkan (Galatasaray)

Editör: TE Bilisim