TFF 1. Lig ekibimiz Giresunspor’da, Kulüp Basın Sözcüsü Ferhat Karademir, düzenlediği basın toplantısında yeşil beyazlı camiada yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sözlerine bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Ankaraspor maçıyla başlayan Karademir; “Takımımız son haftalarda toparlanmaya başladı. Ankaraspor maçına da en iyi şekilde hazırlandık. Eksik yok, sakat yok. Hedefimiz galibiyet, inşallah iyi oyun ve iyi bir skorla Ankara’dan döneceğiz” dedi.
 
ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KALICI GELİR
 
Giresunspor’daki öncelikli hedeflerinin kalıcı gelir olduğunu bir kez daha yineleyen Karademir; “Hedefimiz hep kalıcı gelir konusu. Başkanımız da bu konuda kararlı. Bu konuyu düzene sokamadığımız takdirde de kulübümüzü iyi günler beklemiyor. Türk futbolundaki bu sorun Giresunspor’da da ciddi bir şekilde hissediliyor. Bunu sürdürülebilir hale getirebilmemiz gerekiyor. Giresunspor’un haklarını çalmak isteyenlerle, Giresunspor’un haklarını korumak arasında büyük mücadele var. Kamuoyu her şeyi görüyor. Bazıları Giresunspor’u severmiş gibi görünüp, aslında sevmiyor. Kendi çıkarları için bu ismi kullananlar, bunu yapamayınca bize saldırmaya çalışıyor. Bu takıma destek olanla köstek olanları kamuoyu bilecek. Giresunspor’a sahip çıkana yönetim de sahip çıkacaktır” dedi.
 
KARARI ŞEHRİN İLERİ GELENLERİ VERECEK
 
Giresunspor’un elinden alınan akaryakıt istasyonu konusuna değinen Karademir; “İstasyon konusunda büyük mücadele verdik. Bu konu artık şehrimizin ileri gelenlerinin önünde… Farklı bir sonuca bağlanması en büyük isteğimiz. Buranın bedelini ödemeye ve Giresunspor’a kazandırmaya razı olduğumuzu söylemiştik. İnşallah yakın bir tarihte tatlı sonuca bağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
 
OTOPARK İHALESİNE GİRİLECEK
 
“Önümüzdeki hafta otopark ihalesi var” diyen Karademir; “Otopark ihalesine ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Otopark ihalesi Giresunspor’a yakışacak. Giresunspor dışında başkasına yakışmayacağı belli. İnsanların araçlarını yol kenarına çektiği zaman verdiği paranın Giresunspor’a gidecek olması şehirde de memnuniyet yaratacaktır diye düşünüyoruz” dedi.
 
ÖZEL İDAREDEKİ DURUM DESTEĞİ ETKİLİYOR
 
“Giresun Vakfı’ndan destek istedik” diyen Karademir; “Vakıf yöneticileriyle başkanımız görüştü. Bakanımız şuanda İstanbul’da ve bazı görüşmeler yapıyor. Giresunlu işadamlarını ve başkanları tek tek ziyaret ediyor. Sponsor sorunumuz var. Formamızın kolunda, sırtında ve şortumuzda reklam yok. Şehrimizin ulusal firmaları var. Onlardan destek görememek bizi üzüyor. Formayı bırakın saha kenarına bile reklam alamıyoruz. Parasını bu şehirden kazanan çok ciddi firmalar var. Bunlardan ne bir telefon, ne de bizim taleplerimize bir yanıt geliyor. Özel İdarede geçmişte Giresunspor’a yapılan yardımlar nedeniyle yaşanan durum ise şimdi yapılacak yardımların da önünü kesiyor” serzenişinde bulundu.
 
GİRESUNSPOR’A YETERLİ İLGİ GÖSTERİLMİYOR
 
“SMS kampanyamız çok fazla rağbet görmüyor” diyen Karademir; “SMS desteğine ilgi yok. Sürekli forma soruluyor. Evet, geç kaldık ama 1970 ruhu formalarımız var ama ona da bir talep, bir hareketlilik yok. Yeni formalarda 22’sinden itibaren Çotanak Store’de olacak. İnşallah rağbet olur. Giresunspor’un artık resmi bir youtube sayfası var ancak orada da doğru düzgün bir abone yok. Bir futbol şehri olarak bilinen Giresun’un takımına sosyal medyada bile ilgi yok. Sosyal medya hesaplarımızda bile bir hareket yok” şeklinde konuştu.
 
YÖNETİMDE OLMAK HER ŞEYİ BİLMEK DEĞİL
 
Kendisiyle ilgili gündeme gelen konuya da açıklık getiren Karademir; “Sürekli sen eski yönetimde de vardın deniliyor ama onu da bir düzelteyim. Yönetimde olmak her şeyden haberdar olmak anlamına gelmiyor. Bir başkan tek tek bütün yönetim kurulu üyelerini arayarak bilgi vermiyor. Şimdiki başkanımız ile her hafta düzenli olarak toplantı yapıyoruz. Şuanda sorsanız ben konuların yüzde doksanına hakimimim ancak eskiden değildim. Yönetim kurulundaki hiçbir arkadaşımız da hakim değildi” diye konuştu.
 
SÜREKLİ OLARAK YENİ BORÇLAR GELİYOR
 
Giresunspor’un transfer tahtasının yine kapandığını hatırlatan Karademir; “Tahta yine kapandı. Yarım sezon oynamamış Sery’ye 290 bin Euro borç çıktı. Ayrıca Hakan Kutlu hoca da iki aylık maaşı için TFF’ye başvurdu. Hiçbir kimseyle iletişime geçmeden böyle davranması bizi çok üzdü.  Yarın başka bir şeyler de gelebilir” dedi.
 
ÜNİVERSİTE İLE TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR
 
Giresun Üniversitesi ile Giresunspor arasındaki gelişmeler hakkında sorulan soruya da açıklık getiren Karademir; “Sahil Restoran’ı ihale ile aldık. Ora ile ilgili bir çalışmamız var ve yakında hizmete açacağız. Gazi Caddesi’ndeki yeri kendimiz talep ettik. Orası şuan kullanılmıyor. İlk etapta isteğimize sıcak bakılmamıştı ama şimdi büyük bir ihtimalle Üniversiteden orayı alarak Store mağazasına çevireceğiz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim