Asıl Rakip Oyuncu Atılmalıydı

Trabzonspor’da Gençlerbirliği maçında Sörloth’a gösterilen kırmızı karta büyük tepki var. Şampiyonluk yolunda kritik maçlara çıkan Bordo-Mavili ekipte Sörloth’a gösterilen kırmızı kart kararının yapnış olduğu, asıl atılması gereken Gençlerbirliği’nin oyuncusu Baiano’nun olduğu yönünde yorumlar yapıldı. PFDK’ya sevkedilecek olan Sörloth için Trabzonspor Kulübü’nün hukuk kurulu gerekli çalışmaları yaparak, cezasında indirim konusunda başvurusunu yapacak. Fotomaç Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan, “Sörloth'a verilen kırmızı kart rezilliktir. Baiano katil gibi Sörloth'un tendonuna tekme atıyor, kırmızı kart çıkarmıyor, sarı ile geçiştiriliyor. Trabzonspor'un şampiyon olmaması için herkes seferberlik ilan etmiş” dedi.

Böyle Hakemlik Olmaz

Eski hakem Bünyamin Gezer de TRT Spor’daki programda şu yorumda bulundu; “Alexander Sörloth'a verilen kırmızı kart doğru değil. Yaptığı hareketin karşılığı sarı kart. Yumruk atmıyor, kendisine üst üste tekme atan rakibini itiyor. Ağır tahrik var. Sörloth'a en fazla 1 maç ceza verilmeli. Fazlası adaletsizlik üstüne adaletsizlik olur.” Eski hakem, spor yorumcusu Erman Toroğlu ise şunları söyledi; “Rakip oyuncu Sörloth'a öyle iki tekme atıyor ki, kesin kırmızı. Hakem oyunu durdurmuyor. Sörloth'un tepkisi de gereksiz ama canı yanıyor. Bir hakem olayı nerelere getiriyor. İki tekmeyi atan oyunda kalıyor, Sörloth atılıyor. Böyle hakemlik yapmayın. Hüseyin Göçek'in ben bu saatten sonra gidiyorum demesi lazım.”

Maddeler ne diyor?

Alexader Sörloth’un meşru müdafa kapsamında kendisine yapılan haksız saldırıyı önlemeye çalıştığı üçüncü tekmeyi de ancak rakip futbolcuyu iterek önlediği belirtilirken kırmızı kartın haksız ve iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca oyun kuralları

MADDE 12-HAKSIZ TAHRİK 1) Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. 2) Disiplin Kurulu, haksıztahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir deniyor.

MADDE 13-TAKDİRİ İNDİRİM NEDENLERİ 1) Kulüpler veya kişiler lehine cezayı hafifletici takdiri nedenlerin bulunması halinde, öngörölün ceza yarısıra kadar indirilebilir. 2) Takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir” deniyor. Bu kurallara göre Sörloth’un cezasının indirilmesi gerekiyor.
Editör: TE Bilisim