Hem Lig Hem Kupa

4 yıl sonra mücadele ettiği Avrupa’da da sakatlıklardan ve yoğun maç trafiğinden ötürü çok fazla hırpalanan Fırtına, tamamen Lig ve Ziraat Türkiye Kupası hedefine odaklandı. Ligde geride kalan 14 haftalık periyotta 26 puanla üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, tamamen hedefe kilitlenmiş durumda. İlk yarının tamamlanmasına üç hafta kaldı. 

Bir Tek Ömür İle Canbaz Yok

Sırasıyla Denizlispor (D), Konyaspor ve Kayserispor maçlarına çıkacak olan Fırtına, söz konusu üç maçı da kazanarak devre arasına 35 puanla girmenin planlarını yapıyor. Sakatlıkları düzelen Ekuban, Sturridge, Onazi, Pereira ve Novak’ın yanı sıra kart cezalısı Sosa’nın da geri dönüşü ile Trabzonspor çok daha güçlü hale gelecek. Takımda Abdülkadir Ömür ve Ahmet Canbaz dışında eksik oyuncu yok şu anda. Teknik direktör Ünal Karaman da elindeki yıldız oyuncuları çok iyi kullanarak takımı şampiyonluk hedefine ulaştırmaya çalışacak. 

Deplasmanda Zirvede

Bu sezon geride kalan 14 haftalık periyotta içsahada 7 maça çıkan Fırtına, 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi ile 14 puan topladı ve 6’ncı sırada yer aldı. Bordo-Mavili ekip, iç sahada 14 gol atarken kalesinde 7 gol gördü. Deplasmanda ise 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 beraberliği bulunan Trabzonspor, 12 puanla zirvede yer alıyor. Bordo-Mavili ekip, dış sahada ise attığı 13 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü. İlk yarıda kalan üç maçın birini deplasmanda oynayacak olan Trabzonspor, 3’te 3 yaparak devre arasına girmek istiyor.
 
Editör: TE Bilisim