BUNDAN SONRA KULÜP TAKIMI ÇALIŞTIRMAYACAĞIM

Kendisinin de Vakfıkebirli olduğunu hatırlatan ve burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, keyifli bir futbol sohbeti gerçekleştirdi. A Milli Takımın başarısı için yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Şenol Güneş, “Bundan sonra artık kulüp takımı çalıştırmayı düşünmüyorum. Üç yıl boyunca milli takımımızın başında olacağım. Yetenekli oyunculardan kurulu çok iyi bir Milli Takımımız var. Yaşadığımız pandemi süreci dolayısıyla Avrupa Futbol Şampiyonası bir yıl ertelendi. İnşallah sakat oyuncularımızın da düzelmesi için en güçlü kadromuzla Avrupa Şampiyonasına giderek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
 
PANDEMİ SÜRECİ TRABZONSPOR’U ETKİLEDİ

Trabzonspor ile ilgili gelen yoğun soruları da cevaplayan Şenol Güneş, “Trabzonspor bu sezon başarılıdır. Şampiyonluk mücadelesi vermek, kupayı kazanmak bununla birlikte borçları ödemek kolay bir iş değil. Yapılması gerekenleri yaptılar. Gençlere önem verdiler, Türk futboluna yeni oyuncular kazandırdılar. Onun için Ahmet Başkan’ı son derece başarılı buluyorum. Pandemi dönemi Trabzonspor’u çok etkiledi. Alanyaspor maçını izledim. Trabzonspor kazanabilirdi. Son dakika da yenen golden sonra bir kırılma oldu ve geri kalan maçlara da yansıdı” ifadelerini kullandı.



TRABZON’DAN YETENEKLİ FUTBOLCULAR ÇIKIYOR

Güneş, “Bazen futbolcular sahada çok kazanmak ister ama yapamayabilirler. Bir suçlu aramak onu bunu suçlamak kimseye bir şey kazandırmaz. Geçtiğimiz sezon iyi bir kadro oluşturuldu. Bu kadro dağılmadan muhafaza edilirse başarı devam eder. Bakın Çarşıbaşı ilçemizden Abdulkadir çıktı. Sakatlığı döneminde evinde ziyaret etmiştim. Bu yöreden, Trabzon’dan çok yetenekli oyuncular çıkıyor. Bunları konuşmak lazım. Bu oyuncular başka takımlara transfer olduklarında kızmadan destek vermeniz gerekiyor. Trabzonspor’a para kazandırıyorlar. Gittikleri yerlerde de Trabzonspor’u ve ülkemizi temsil ediyorlar ” dedi.
 
2011’DE TAKIMIN HOCASI BENDİM

Beşiktaş ile sözleşme imzalattıktan sonra, “Beşiktaş 6 yıldır şampiyon olamıyor, benimde şampiyonluğum yok. İnşallah bu yıl şampiyonluğu alırız” sözleri nedeniyle Trabzon’da çok eleştirildiğini hatırlatan Şenol Hoca, 2010-2011’de takımın hocası bendim. Karabük maçından sonra yaptığım konuşmayı hepiniz hatırlarsınız. Bunları unutmak, bununla suçlanmak doğru değil. Maalesef kendi değerlerimize çok yükleniyoruz” dedi.
 
BEŞİKTAŞ’TA SAYGI GÖRDÜM

Beşiktaş’taki çalışma süreci ile ilgili de konuşan Şenol Güneş, “Beşiktaş’ta çalışmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Beşiktaş Kulübü çok büyük bir camia. İçerisine girince bunu çok daha iyi anladım. Ben Beşiktaşlı değildim. Bana büyük saygı duydular, destek oldular. İki sezon şampiyonluk yaşadık. Ayrılınca da üzülenler oldu. Çok büyük keyif alarak görev yaptım” diye konuştu. 


 
HEDİYELER VERDİLER

Ziyaretleri dolayısıyla Şenol Güneş Hocaya ve Hayrettin Hacısalihoğlu’na teşekkür eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir isimli kitabı hediye etti. Vakfıkebir Trabzonsporlular Dernek Başkanı Hasan Bahadır ise, Şenol Güneş Hocaya üzerinde Vakfıkebirliler yazan kaşkol verdi.
Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 
Editör: TE Bilisim