Ayşen KARABİNA / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tahsin Usta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Usta burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı. Usta, konuşmasında “Ülkemiz 14 Mayısta genel seçime gidiyor. Yeni Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri seçilecek. Milletçe değişime, hukuka, daha çok çalışmaya ve adaletli paylaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bende İstanbul 1. Bölgeden CHP den Milletvekili aday adayıyım. Öncelikle Trabzon’da aday adaylığı için başvuran tüm hemşehrilerime başarılar dilerim.” dedi.  

“TRABZONLULARIN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Milletvekili Aday Adayı Tahsin Usta, açıklamasında göçe dikkat çekti. Usta, Trabzonluların gücüne inandığını vurgulayarak “Ülkemizde çok ciddi göç yaşanmaktadır. 1950’li yıllardan itibaren, artan bir şekilde bu göçten etkilen iller arasında Trabzon ilk sıralarda bulunmaktadır. Dünyanın her yerinde hemşerilerimizin bulunuyor olmasına karşın, en yoğun nüfus Marmara Bölgesi, özellikle İstanbul’dadır. Bende 1977 yılında öğrenim için İstanbul’a gitmiş, Trabzon’dan ilişkisini kesmeden orada yaşayan bir Trabzonluyum.  2000’li yıllardan itibaren ve bugün de yürüttüğüm sivil toplum faaliyetlerim nedeni ile bölgemizin ihtiyaçlarını, sorun ve çözümlerini yakından bilen bir hemşehrinizim.  1990 yılından itibaren CHP içerisinde aktif faaliyetlerim sürmektedir. 27. Dönemde İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adayı olmuştum. Çok yaklaştığım bu hizmet için yeniden aynı bölgeden aday adayı olarak karşınızdayım. Trabzon’un ve Trabzonluların gücüne inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“TRABZON’UN VERECEĞİ DESTEK ÇOK DEĞERLİ”

Projeleri ile ilgili bilgi veren Tahsin Usta, “Sıralamada uygun yer bularak milletvekili seçilmem durumunda; Parti farkındalığı gözetmeksizin Trabzon’un 7. Milletvekili olacağım.  Başta futbol olmak üzere sporda ve kalkınmada adaletin savunucusu olacağım. Bölgemizde iş istihdamları, zirai ürünlerimizin gerçek değerlerini bulması, kültürümüzün sahiplenilmesi, turizm potansiyelimizin en üst düzeyde değerlendirilmesi için projeler oluşturacak, göç ederek gurbete giden hemşerilerimizin, baba topraklarında yaşamlarını rahat sürdürebilmelerine olanak sağlayarak dönüşlerini özendirmeye çalışacağım. Uzun yıllardır genel merkezimizde eksikliğini hissettiğimiz bölgemiz insanının daha fazla söz sahibi olabilmesi ve yurttaşlarımızın partimizle ilişkilendirilmesi için çalışacağım.  İstanbul’daki STK görevlerim nedeni ile birlikte çalıştığım ve adaylaşmamı isteyen, destek veren başta Karadeniz İlleri olmak üzere 81 ilimizin STK’ların temsilcisi olacağım. Trabzon’da oluşacak kanaatin, verilebilecek her türlü desteğin çok değerli olduğunu, bunun her yerden duyulacağını biliyorum. Trabzonlu hemşehrilerimin ve partililerimin bu nedenle desteğini istiyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim