Süper Kupa'da en başarılı takım Galatasaray'dır. Sarı-kırmızılılar, toplamda 15 kez şampiyonluk sevinci yaşamıştır. Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibinin karşılaştığı bu organizasyonda Galatasaray, rakiplerinden açık ara önde gelmektedir. En son 2019-2020 sezonunda Süper Kupa'yı müzesine götüren Galatasaray, bu alanda lider konumdadır. Galatasaray'ı 10 şampiyonlukla Trabzonspor, 9'ar şampiyonlukla da Beşiktaş ve Fenerbahçe takip etmektedir. Diğer yandan, Akhisarspor, Konyaspor, MKE Ankaragücü, Eskişehirspor ve Göztepe gibi takımlar da birer kez bu kupayı kazanmışlardır.
Super Lig 1712327786 133552

Süper Kupa'da en çok şampiyonluk elde eden teknik direktör ise Ahmet Suat Özyazıcı'dır. Özyazıcı, toplamda 5 kez bu başarıya ulaşmıştır. Onu, 4 şampiyonlukla Fatih Terim izlemektedir. Süper Kupa'nın gol kralı ise Hakan Şükür'dür. Şükür, toplamda 5 gol atmış ve bu alanda lider konumdadır.
Super Lig 1712328439 133556

Trabzonspor'un Mısırlı Yıldızı Trezeguet'in Skor Katkısı ve Transfer İddiaları Trabzonspor'un Mısırlı Yıldızı Trezeguet'in Skor Katkısı ve Transfer İddiaları

Son yıllarda Süper Kupa finali çeşitli şehirlerde oynanmıştır. En fazla Süper Kupa maçına çıkan futbolcu ise Rıza Çalımbay'dır. Çalımbay, 9 kez bu organizasyonda yer almıştır. Diğer sıkça forma giyen futbolcular arasında Şenol Güneş, Selçuk İnan, Turgay Semercioğlu ve Mehmet Özdilek gibi isimler bulunmaktadır.

Kaynak: TRANSFERMARKT