Bakan Gürlek, Ankara 2 No'lu Barosu'nun 2026-2027 Adli Yıl Açılış Programı'na katıldı. Ankara Adliyesi Konferans Salonu'nundaki programda konuşan Gürlek, "12. Yargı Paketi'mizin ilk kısmı kanunlaşarak yürürlüğe girdi. İnşallah ekim ayında ikinci kısmını da gündeme getireceğiz. 24-25 maddeden oluşmasını öngördüğümüz bu pakete, avukatlarımızın yaşadığı sorunların çözümüne yönelik bazı düzenlemeleri de eklemeyi temenni ediyoruz" dedi.
SÜRESİZ NAFAKA AÇIKLAMASI
Davalardaki makul sürelere ve yargıdaki hedef zamanlamalara dikkati çeken Bakan Gürlek, "Avukatlarımız, açtıkları davaların ne kadar sürede sonuçlanacağını bilmek zorundadır. Bu nedenle hakim ve savcı arkadaşlarımızın yargıda belirlenen hedef sürelere riayet etmeleri gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Kira tespit davalarının 9 ayda, tahliye davalarının ise 1,5 yılda tamamlanmasını hedefliyoruz.
Ayrıca boşanma davalarının uzamasını önleyecek tedbirler ile Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonrasında süresiz nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi planlıyoruz." ifadelerine yer verdi.
"AYNI HUKUK AİLESİNİN MENSUPLARIYIZ"
Yargı teşkilatının geniş insan kaynağı gücüne sayısal verilerle vurgu yapan Bakan Gürlek, mesleki dayanışmanın önemine değinerek, "Uygulamanın içerisinden gelen bir hukukçu olarak avukatlarımızın mahkeme kalemlerinde ve adliye hizmetlerinden yararlanırken karşılaştıkları sorunları yakından biliyorum. Hakim ve cumhuriyet savcılarımız başta olmak üzere adalet teşkilatımızın bütün mensuplarının, avukatlarımıza karşı nezaket ve mesleki saygınlık içerisinde hareket etmeleri gerektiğini her gittiğim yerde ifade ediyorum. Çünkü 27 bin 500 hakim ve savcımızla, 211 bin avukatımızla aynı büyük hukuk ailesinin mensuplarıyız" şeklinde konuştu.
Süresiz Nafaka İçin Yeni Düzenleme Geliyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Gürlek, "Süresiz nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Adalet Bakanı Gürlek, "Süresiz nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
Kaynak: HABERTÜRK
Yorumlar
Çok Okunanlar
Fatih Tekke giderayak Trabzonspor’a son kıyağını yaptı: O transferi veto etti
Trabzonspor’da Umut Nayır Dönemi Bitiyor: Yeni Takımı Belli Oldu
Trabzonspor’da Fatih Tekke Ayrılığının Perde Arkası: Paul Onuachu Detayı Ortaya Çıktı
Trabzonspor’da Teknik Direktör Arayışında Muhammed Salah Detayı
Trabzonspor Milli Yıldız Transferle Anlaştı: Uçak Bileti Hazır!
Fatih Tekke Trabzonspor’dan 525 milyon TL almadan ayrıldı




