Trabzonlu Annenin “Oğlumu Kurtarın” Çağrısı Sonuç Verdi
Trabzon’da yıllardır oğlunu yasaklı madde bağımlılığından kurtarmaya çalışan anne Günaç T’nin feryadı karşılık buldu. Son olarak yasaklı madde kullanırken yakalanarak cezaevine gönderilen oğlunun burada daha kötü duruma geleceğinden endişe eden anne, “Oğlumu kurtarın, cezaevinde ölür. Onu tedavi merkezine yatırın” diyerek yardım istemişti. TAKA’nın gündeme taşıdığı annenin çağrısının ardından genç, Samsun’daki tedavi merkezine sevk edildi. Oğlunun tedaviye başlamasıyla büyük rahatlama yaşayan Günaç T., “İçim rahatladı, artık ölecek diye düşünmeyeceğim. Allah devletimden razı olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yıllardır Oğlunu Yasaklı madde Kurtarmaya Çalışıyordu
Trabzon’da yaşayan Günaç T., uzun süredir oğlunun yasaklı madde bağımlılığıyla mücadele ediyordu. Oğlunun yaşadığı bağımlılık nedeniyle büyük acılar çeken anne, onu yeniden sağlıklı bir yaşama kavuşturabilmek için yıllardır çaba gösterdi.

Genç, son olarak yeniden yasaklı madde kullanırken yakalanmasının ardından cezaevine gönderildi. Bu gelişme Günaç T.’nin endişelerini daha da artırdı. Oğlunun cezaevinde tedavi olmadan kalmasının bağımlılık sorununu çözmeyeceğini düşünen anne, yetkililere seslenerek tedavi talebinde bulundu.


“Oğlumu Kurtarın, Cezaevinde Ölür”
Oğlunun cezaevine gönderilmesinin ardından büyük korku yaşayan Günaç T., TAKA aracılığıyla sesini duyurmaya çalıştı.

Anne, “Oğlumu kurtarın, cezaevinde ölür. Onu tedavi merkezine yatırın” diyerek oğlunun cezaevinde değil, bağımlılıkla mücadele edebileceği bir sağlık kuruluşunda bulunmasını istedi.

Daha önce “Oğlum ölürse kapıma gelmeyin” sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getiren Günaç T.’nin çağrısı kamuoyuna taşındı. Annenin en büyük isteği oğlunun cezaevinden çıkarılarak tedavi sürecine alınmasıydı.

Oğlu Samsun’daki Tedavi Merkezine Sevk Edildi
Günaç T’nin çağrısının ardından beklediği haber geldi. Oğlu, tedavi amacıyla Samsun’daki bir merkeze sevk edildi.

Oğlunun artık bağımlılıkla mücadele için tedavi altında olduğunu öğrenen anne büyük mutluluk yaşadı. Uzun zamandır oğlunun hayatını kaybedebileceği korkusuyla yaşadığını belirten Günaç T., tedavi kararının ardından kendisini daha huzurlu hissettiğini söyledi.

Anne, “Allah devletimden razı olsun. Beni duydu” diyerek oğlunun tedaviye alınmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

“İçim Rahatladı, Artık Ölecek Diye Düşünmeyeceğim”
Oğlunun Samsun’da tedaviye başlamasının ardından yaşadığı rahatlamayı anlatan Günaç T., yıllardır taşıdığı büyük endişenin azaldığını ifade etti.

Oğlunun şu anda tedavisinin devam ettiğini belirten anne, “Şu anda çok iyi ve rahat bir şekilde tedavi görüyor. Tedavisi bittikten sonra kendi hayatını kurmak, çalışıp düzenini oluşturmak istiyor. Kötü alışkanlıkları geride bıraktı, tövbe etti” dedi.

Günaç T., oğlunun yeniden hayata tutunacağına inandığını belirterek bundan sonraki en büyük arzusunun tedavi sürecinin başarıyla tamamlanması olduğunu dile getirdi.

“Benim Oğlum Kurtuldu, Başka Anneler Ağlamasın”
Kendi oğlunun tedaviye alınmasının ardından benzer durumda bulunan diğer gençler için de çağrıda bulunan anne, bağımlılıkla mücadelede tedavi imkanlarının artırılmasını istedi.

Günaç T., “Benim oğlum kurtuldu. Kurtulmayı ve tedavi olmayı bekleyen birçok çocuk var. Onların da tedavi edilmesini ve yeniden hayata kazandırılmasını istiyorum. Anneler artık ağlamasın” ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi çocuklarının bağımlılığı nedeniyle büyük acılar yaşayan çok sayıda annenin bulunduğunu söyleyen Günaç T., diğer ailelerin de aynı desteğe kavuşmasını istedi.

Cezaevi Yerine Tedavi Çağrısı
Günaç T., Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle bulunan gençlerin de cezaevi yerine tedaviye yönlendirilmesi gerektiğini savundu.

Hatay-Trabzon Otobüsü Kayseri’de Devrildi: Çok Sayıda Yolcu Yaralandı
Hatay-Trabzon Otobüsü Kayseri’de Devrildi: Çok Sayıda Yolcu Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Bağımlılıkla mücadelede yalnızca cezaevinin yeterli olmadığını ifade eden anne, sağlık temelli bir yaklaşım uygulanmasını istedi.

“Çocukların cezaevinde değil, hastanede tedavi altında olmaları gerekiyor” diyen Günaç T., cezaevinden çıktıktan sonra yeniden madde kullanmaya başlayan gençlerin bulunduğunu ve bazı kişilerin bu süreçte hayatını kaybettiğini belirterek tedavinin önemine dikkat çekti.

Trabzon’a Kapsamlı Tedavi Merkezi İstedi
Oğlunun tedavi için Samsun’a gönderilmesinden hareketle Trabzon’daki tedavi imkanlarına da dikkat çeken Günaç T., kentte AMATEM benzeri kapsamlı bir merkeze ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Tedavi imkanlarının artırılmasının bağımlı gençlerin yeniden topluma kazandırılmasında önemli olduğunu savunan anne, yalnızca yasaklı madde den uzaklaşmanın değil, tedavi sonrasında kişinin yeniden düzenli bir hayat kurmasının da desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Günaç T., bağımlılığın tekrarlanmasının önüne geçilebilmesi için gençlerin düzenli ve kapsamlı şekilde tedavi edilmeleri gerektiğini belirtti.

“Çözüm Cezaevi Değil, Tedavidir”
Yasaklı madde bağımlılığının yalnızca cezalandırmayla çözülemeyeceğini savunan Günaç T., yetkililere çağrısını yineledi.

Anne, “Cezaevinden çıktıktan sonra yeniden madde kullanmaya başlayanlar oluyor. Kimileri ise bu süreçte hayatını kaybediyor. Çözüm cezaevi değil, tedavidir” ifadelerini kullandı.

Kendi yaşadığı sürecin diğer aileler için de umut olmasını isteyen Günaç T., özellikle bağımlılık sorunu yaşayan gençlerin tedavi merkezlerine yönlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

“Allah Sesimi Duyan Herkesten Razı Olsun”
Günaç T., açıklamasının sonunda oğlunun cezaevinden tedavi merkezine sevk edilmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

“Kim öncülük yaptıysa herkese teşekkür ediyorum. Allah sesimi duyan herkesten razı olsun” diyen anne, yaşadığı süreçte kendisine destek olanlara minnettarlığını dile getirdi.

Yıllardır oğlunu yasaklı madde bağımlılığından kurtarmak için mücadele veren Günaç T., şimdi onun Samsun’daki tedavi sürecinden gelecek güzel haberleri bekliyor. Annenin yeni çağrısı ise benzer durumda bulunan diğer gençlerin de tedavi imkanına kavuşturulması ve “başka annelerin ağlamaması” oldu.
Elif Çelik, Selçuk Baysal

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT