Daha önce "Türk Messi" olarak lanse edilen Abdülkadir, son dönemde büyük bir form düşüklüğü yaşamış ve taraftarlarla arası açılmıştı. Başakşehir maçında kenara alındığında taraftarların büyük tepkisiyle karşılaşan Abdülkadir Ömür, sakatlık gerekçesiyle antrenmanlara çıkmama kararı almıştı.
Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Abdülkadir Ömür nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü bizimle değil" ifadelerini kullanarak olayın perde arkasını gündeme taşımıştı. İddialara göre Abdülkadir Ömür, Trabzonspor yönetimine "Trabzonspor'da artık oynamak istemiyorum, ayrılmak istiyorum, bonservisimi verin" talebinde bulunmuştu.


Abdülkadir Ömür'ün Hull City ile anlaşması da tartışmalı bir şekilde gerçekleşti. Trabzonspor, Pendikspor ile 7 Milyon Euro bonservis bedeli konusunda anlaşmışken, Abdülkadir Ömür'ün Hull City'e gitmek istediği ve sözleşmeye 2 ay önce imza attığı iddia ediliyor. Bu durum Trabzonspor'un büyük bir zarara uğramasına neden oldu.
Hull City'nin Trabzonspor'a 2,5 Milyon Euro bonservis ücreti ödeyeceği ve Premier Lig'e çıkılması halinde bonus olarak 2,5 Milyon Euro daha ödeyeceği belirtiliyor. Ayrıca sonraki bir satıştan elde edilen gelirde Hull City'nin belirli bir yüzdesine sahip olacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından  çarpıcı açıklamalarda bulundu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu


Abdülkadir Ömür'ün bu tavrına Trabzonspor yönetiminin büyük bir tepki gösterdiği ve taraftarların da bu durumu sorgulamaya başladığı bildiriliyor. Abdülkadir Ömür'ün Hull City macerasının nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak