Tarım Kredi, Türkiye genelindeki 4 binden fazla Kooperatif Market satış noktasında vatandaşların kaliteli ve güvenli ürünlere uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak için Ramazan Bayramı sonuna kadar tüm ürünlerde fiyatları artırmayacak.

Erdoğan onay verdi: 3 ay sonra en düşük emekli maaşı belli oldu Erdoğan onay verdi: 3 ay sonra en düşük emekli maaşı belli oldu

Ayrıca, Türkiye genelindeki 2 bine yakın Tarım Kredi kooperatifinde, motorin, zirai ilaç ve tohumda, kampanya süresince vade farkı olmadan hasat sonu (31 Ağustos) vadeli satışlar gerçekleştirilecek. Karma hayvan yemlerinde ve kimyevi gübrelerde ton başına yüzde 5'e varan indirim uygulanacak ve indirim sonrası fiyatlar kampanya dönemi boyunca sabitlenecek. Ayrıca, söz konusu yem satışlarının üreticilere vade farksız 4 ay vadeli yapılması sağlanacak.

Kampanya süresince piyasada daha düşük fiyat oluşması durumunda, fiyatlar çiftçilerin lehine olacak şekilde yeniden düzenlenecek. Tarım Kredi'nin bu adımları, enflasyonla mücadelede tarım sektörünü desteklemeyi ve çiftçilerin refahını artırmayı amaçlıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY