Bu sisteme göre, tarımsal amaçlı örgütlerin performanslarına ve uygunluklarına dayalı olarak belirli kriterlere göre değerlendirilerek derece verilecek.

Tarımsal amaçlı örgütler, başvurularını "todes.tarimorman.gov.tr" internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuruların son tarihi 31 Mart olarak belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre derece alan kooperatifler ve ıslah amaçlı yetiştirici ile üretici birlikleri, "Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazanacaklar.

Bu belgeye sahip olan örgütler, bir dizi avantajın sahibi olacaklar. Öncelikle, tarımsal teşvik ve desteklemelerde öncelikli olarak değerlendirilecekler. Ayrıca, sübvansiyonlu tarımsal kredilerde ilave faiz indiriminden yararlanabilecekler. Tarımsal politikaların oluşturulmasında daha etkin bir rol oynama fırsatı elde edecekler.

Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti Feci Kaza Kamerada: Kaldırımda Yürürken Hayatını Kaybetti

Tarımsal amaçlı örgütler için bu derecelendirme sistemi, tarım sektörünün daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu adımıyla tarımsal üreticilerin daha iyi koşullarda üretim yapmalarına ve sektörün kalkınmasına destek olmayı amaçlıyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 
 

Editör: Ayşe Sancak