Ziraat Türkiye Kupası'nda 24 Erzincanspor'a penaltı atışları sonucu elenen Adana Demirspor'da teknik direktörlük görevi için sürpriz bir isim olan Karaman, mavi-lacivertli kulüple görüşmek üzere Adana'ya geldi.

Hikmet Karaman'ın kariyeri oldukça zengin; daha önce Kocaelispor, Zeytinburnuspor, Erzurumspor, Adanaspor, Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü, Malatyaspor, Ankaraspor, Antalyaspor, Manisaspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Kayserispor'u çalıştırdı. Tecrübeli hoca, 2001-02 sezonunda Kocaelispor'un başında Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Adana Demirspor'da sezonun başında Hollandalı teknik direktör Patrick Kluivert ile yola çıkılmış, ancak iç sahada alınan 3-2'lik Samsunspor yenilgisinin ardından yollar ayrılmıştı. Kluivert'ın ayrılmasının ardından takımı geçici olarak yardımcı antrenör Serkan Damla yönetiyordu. Hikmet Karaman'ın bu yeni görevle takımı nasıl bir performansa taşıyacağı merakla bekleniyor. Futbol camiası, Karaman'ın liderlik ve tecrübesinin Adana Demirspor'a olumlu bir ivme kazandıracağını düşünüyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT