Trabzonspor Kulübü saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edilirken; Bordo-Mavililerin Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz da ‘kavga’ sebebiyle PFDK’ya sevk edildi. Fenerbahçeli oyuncular Osayi Samuel, Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Batshuayi ve Mert Müldür’ün de sevk edilmesinin beklendiği disiplin sevklerinde Batshuayi ve Mert Müldür’ün olmaması tepki çekti. Ayrıca sevklerin saldırı niteliği taşıyan 44’üncü maddeden değil de ‘kavga’ kılıfı uydurularak 45’inci maddeden yapılması bardağı taşırdı.

Çaykur Rizespor'un Avrupa Yolunda Zorlu Maçı Çaykur Rizespor'un Avrupa Yolunda Zorlu Maçı

Ancak Hukuk Müşavirliğine raporu sunan raportör üyenin Ertuğrul Arslan’ın Koç Holding’e bağlı Arçelik firmasında Satış Müdürü olarak çalıştığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur’da daha önce Ertuğrul Arslan hakkında yaptığı açıklamada, “Geçen sene PFDK kararlarıyla Fenerbahçe 11 blok kapatma cezası almış, biz 40 küsur. Temsilciler Kurulu'nda Ertuğrul Arslan var, Koç Grubu'nda çalışıyor. Satış Müdürü olarak yazıyor.

Bizim maçlara geldikten sonra hep ceza alıyoruz. Trabzonspor maçında aşağıya iniyor, aşağıya inme yetkisi yok. Onun da görüntü kaydı var. Bu kadar cezayı nasıl alıyoruz? Açıklanması lazım. TFF Başkanı'nın bu konuları destekleyeceğini düşünüyorum. Çok isteyene 3 şampiyonluk daha verilsin, bu işleri çözelim! Bu işlerin çözülmesi için yalvarmam gerekiyorsa, yalvarırım. Samimiyim, ben ve çevremdeki herkes incelensin!" ifadelerine yer vermişti.

Editör: Birol Sancak