Ticaret Bakanlığı, halk sağlığını riske atan ürünlere karşı denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Bu ay içinde, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ifşa edilen ürünler arasında özellikle çocukların sağlığını tehlikeye atan ürünler dikkat çekti. İşte toplatma kararı verilen o ürünler:

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam Büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları belli oldu: Kurbanlık fiyatlarına dev zam
  1. Sıkma oyuncak titreyen tavuk
  2. Çocuk yüzük ve küpe
  3. Çocuk tulum, elbise ve gömlek
  4. Temizlik ürünleri: Naftalin ve lavabo açıcı

Özellikle çocuklar için tasarlanan ürünlerde yapılan denetimler sonucunda, çocuklarda boğulma riski oluşturan kıyafetler tespit edildi. Bunun yanı sıra, temizlik malzemelerinde de ciddi sağlık riskleri bulunduğu belirlendi.

Örneğin, "Shrilling Chicken Squeeze Me!" isimli oyuncakta bulunan kimyasal bir madde olan fitalat, hormonal dengesizliklere neden olabiliyor. Ayrıca, çocuk takılarında kullanılan kadmiyum maddesi de ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı toplatma kararlarıyla birlikte vatandaşlar, bu ürünleri satın aldıkları yerlere giderek ürünleri iade edebilir ve paralarını geri alabilir ya da başka bir ürünle değiştirebilirler. Ticaret Bakanlığı, piyasaya güvenli ürünlerin arz edilmesi konusunda üreticilere ve tüketicilere önemli sorumluluklar düşmektedir

Editör: Doğukan ÖZKURT