Festival, Trabzon'un yanı sıra Amasya, Giresun, Bulancak, Gümüşhane, Samsun ve Merzifon gibi farklı şehirlerden 13 tiyatro grubunun katılımıyla gerçekleşiyor. Gelecek nesillere tiyatroyu sevdirmeyi amaçlayan bu vefakar tiyatro grupları, her türlü imkansızlığa rağmen büyük bir özveriyle festivali hayata geçiriyor.

Festival kapsamında sergilenen oyunlar arasında Amasya'dan İris Tiyatrosu'nun "Totem Felsefesi", Gümüşhane Yankı Kumpanyası'nın "Evhamlı", ve Akçaabat Belediyesi Tiyatro Grubu'nun "Ayyar Hamza" adlı oyunları yer aldı. Bu oyunların yanı sıra, festivalin açılışına ve diğer etkinliklerine Trabzon Tiyatrolar Birliği kurucu başkanı Adnan Taç, Trabzon Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Akyüz, Tiyatro Panki kurucusu Tufan Ünlü gibi önemli isimler katıldı.

Trabzon’da Büyük Festivalin Startı Verildi; Festivalde Sürpriz İsime Büyük İlgi! Trabzon’da Büyük Festivalin Startı Verildi; Festivalde Sürpriz İsime Büyük İlgi!

C948E988 B285 4684 A25C 4F65344Fe66D

Festivalin sonunda, Akçaabat Belediyesi Tiyatro Grubu'na katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Adnan Akyüz, etkinlik boyunca sahnelenen güzel oyunlara dikkat çekerek, tüm tiyatro severleri festivalde yer almaya davet etti.

Konuşan oyuncu Bülent Mumcu, Trabzon'da tiyatro faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, yaşanan bazı sorunlara rağmen birlik olunması gerektiğini belirtti. Mumcu, yeni yapılan Kültür Merkezi'nin tamamlanmasıyla sorunların çözüleceğine inandığını dile getirdi ve katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN