YAŞLILAR GİDEMİYOR

Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek Geçici Hayvan Barınağını İncelediler, Mesaj Verdiler: Hayvanlar İtlaf Edilmeyecek

‘Yaşlı vatandaşlar meydana çıkmakta zorlanıyor’ diyen Yalçınkaya, “Arabamıza binen yaşlı insanlar, Çömlekçi’den meydana çıkmak için zorlanıyor. Maçka minibüsleri olarak kesinlikle meydandan yolcu almıyoruz. Yolcu indirdiğimiz zaman da 6 bin 500 TL ceza yiyoruz ve aracımız otoparka çekiliyor. Şoförler olarak çok mağdur oluyoruz” dedi.  
Minibüs durağı başkanı Orçun Yalçınkaya, meydandan yolcu almadıklarını sadece yolcu bıraktıklarını ifade etti. Orçun Yalçınkaya, zor şartlarda vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Sadece Trabzon Büyükşehir belediye otobüslerinin Maçka’dan Meydan’a hareket etmesi, Büyükşehir kanunlarının devreye girmesi ile esnafımıza ağır cezalar yazılıp araçlarımız trafikten 15 gün men ediliyor. Uygulanan bu yaptırımlar bizleri çalışamaz duruma getirmektedir. 

Hiçbir ilçenin otobüsü Moloz’dan hareket ettikten sonra Meydan’a çıkmazken Maçka’ya giden otobüsler, Moloz-Çömlekçi’den Meydan’a çıkıp oradan dönüş yapıp Maçka’ya gitmeleri bizleri zor durumu sokmaktadır. Maçka minibüs şoförleri olarak bizlerin meydana çıkmak gibi bir hevesimiz yok. Ama Belediye otobüsü orda olunca biz de Maçka’dan aldığımız yolcuyu oraya bırakmak zorunda kalıyoruz. Burada ağır yaptırımlarla karşılaşıyoruz. Bir Suriyeli bir Afganlı kadar kıymetimiz yok. 

Maçka minibüslerinin Meydan’a yolcu bırakma konusu 25 yıldır devam ediyor. Bizler bu konuyu milletvekillerinden, bakanlara kadar ilettik. Davamızda haklı olduğumuz cevabını almamıza rağmen mağduriyetimizin giderilmesi konusunda bugüne kadar hiç bir girişim yapılmamıştır. Yapılan tek şey seçim zamanları bizi görmezden gelip cezai işlem uygulanmadı. Seçim bitince tekrar yaptırımlara maruz kaldık. 

Yetkililerden sesimizi duymalarını ve soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.”  Tek amaçlarının vatandaşa hizmet etmek olduğunun altını çize Yalçınkaya, “Belediye ile eşit şartlarda çalışarak vatandaşa tercih hakkı sağlanmalı. İsteyen minibüse isteyen otobüse binsin, tatlı bir rekabet ortamı oluşturulmasını bekliyoruz. Tam 40 yıldır Sümela Manastırı’na bölgemize yakışır en kaliteli hizmeti veriyoruz. Trabzon’da hiç bir Turizm acentesi bulunmazken Sümela’ya servis yaparak turizme katkı sağladığımız da göz ardı edilmemelidir. Verilen sözlerin biran önce tutulması ve otobüsle minibüsün ortak şartlarda çalışmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Muhabir: BİROL SANCAK