İlk olarak Trabzon Barosu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle istişarelerde bulundu. 

AK Parti'de Köklü Değişim Hazırlığı: İl Kongreleri ve Kurultay Bekleniyor AK Parti'de Köklü Değişim Hazırlığı: İl Kongreleri ve Kurultay Bekleniyor

“HERKES İRADEMİZE KATKI SUNSUN”

Sivil toplum örgütleri ve kent paydaşlarıyla istişareye çok önem verdiğine vurgu yapan Başkan Genç, “Şehrimiz adına oluşturacağımız bu iradeye herkesin katkı sunmasını bekliyoruz. Bu şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla hepimiz şehrimizin beklentilerini, sorunlarını çok iyi biliyoruz. Sorunlarımızı biliyoruz ama en azından öne çıkan veya önceliklendirme konusunda da başta baromuz olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyorum. Ve kıymetli görüşlerinizi istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Efb2Dd2C 8862 4482 8Bf2 F31267001D80

“YEREL YÖNETİMLERDE TECRÜBELİSİNİZ” 

Baro Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın ise, “Meslektaşınız olarak her zaman desteğimiz sizinle” diyerek şöyle konuştu: “Biz çok mutluyuz başkanım, sizi hak ettiğiniz yerde görmekten çok mutluyuz. Meslektaşınız olarak da arkadaşınız olarak da her zaman desteğimiz sizinle. Bundan şüpheniz olmasın. Hak yerini buldu diye düşünüyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Zaten başkanım siz yerel yönetimlerde bir tecrübeyle geldiniz, çok da emek verdiniz. Hak ediyorsunuz. Tartışılmaz bir durumunuz var zaten sizin. Partiler arasında da tartışılmaz bir durumunuz var zaten.” 

 “ÇKS’NİN İPTAL EDİLMESİ GELİRLERİMİZİ AZALTTI”

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ise bütün Türkiye’ye örnek olacak çalışma ve projeler yürüttüğünü bundan dolayı Türkiye’nin her tarafından ziraat odalarının bu projeler konusunda bilgi almak için kendileriyle iletişime geçtiğine vurgu yaparak, “Bu kurumu Trabzon’da ve Türkiye’de gözde bir hale getirmek için elimizden gelen bütün çabayı arkadaşlarımızla beraber ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımız da ilgi çekiyor. Her taraftan ziraat odaları bizi arıyor. Projelerimizi, çalışmalarımızı istiyorlar. Her yerden telefonlar alıyoruz. Bu çalışmaları sizinle tamamlayacağız. Belediyemizle birçok çalışma yaptık ama bu yeterli değil. Daha çok çalışma yapmamız lazım. Ortahisar Belediyesi’nde Tarım Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nde ise Tarım Daire Başkanlığı’nın kurulmasını bizzat ben teklif ettim. Sizinle Büyükşehir’de bu konularda daha çok ciddi adımlar atacağız. Ordu bu konuda çok örnek bir il. ÇKS’nin (çiftçi kayıt sistemi) kaldırılmasından bütün ziraat odaları çok zarar gördü. Bizim de gelirlerimiz ciddi oranda azaldı. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik, üzerinde çalışılıyor, inşallah düzeltilir.” ifadelerini kullandı. 

“EN ÇOK DİLE GETİRİLEN KONU RAYLI SİSTEM”

F665F62E Beba 42E4 B42B 2Cb1887Ce01F

Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Adayı Genç, oda başkanlarıyla istişarelerde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde katılımcı belediyecilik anlayışını daha yaygın bir şekilde uygulayacağına vurgu yapan Genç, “İki dönemdir samimi bir şekilde çalıştım ve katılımcı belediyecilik anlayışını Büyükşehir Belediyesi’nde de daha yaygın bir şekilde uygulamak istiyorum. O nedenle STK’ları ziyaret ederek yeni dönemde neler yapmalıyız, hamasetten uzak, şehrin gerçekleriyle örtüşen konuları istişare etmek istedik. Esaslı ve ciddi bir istişare için buradayım. Bizim meclisimizde sizlerin meslektaşları var. Bugüne kadar bu katılımcı anlayış şehrimizde mütekamil anlamda uygulanmadı. Bizim meclisimizde dört tane siyasi partimiz var. İki dönemdir yüzde 96 oybirliğiyle kararlarımızı aldık. Şehrimizin şu anki yapı stokundan ve ortak yaşam alanlarına, yeşil alanlara kadar sıkıntı var. Yeni proje yapmaktan ziyade yıkmayı öne çıkarmalıyız. Bugüne kadar odalarımızla güzel projeler yaptık, çok katkılarınız oldu, sizlere müteşekkiriz. Sizlerin de desteklerine talibim. Anketlerimizde üç proje öne çıktı. Biri raylı sistem, ondan sonra trafik, istihdam, sahil düzenlemesi çıkıyor, bir de sanayi sitelerinin dönüştürülmesi çıkıyor.” açıklamalarında bulundu. 

“PROJELERİN HAZIRLANIŞ AŞAMASINA KATILMALIYIZ”

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Ebru Çolak, bakanlıklar tarafından hazırlanan projelerin şehirde ilgili odalar tarafından değerlendirilmeden devreye girdiğini bu tür projelerin bazı sorunlara yol açtığını belirtti. Çolak şöyle konuştu: “Biz daha çok dışarda bakanlıklar tarafından hazırlanan projelerin şehrimizde tartışılmasını istiyoruz. Bu tür projeler, genelde dışarıya kapalı oluyor ve onların getirdiği birtakım sorunlar oluyor. Bu projelerde eksikliklerin tartışılmasını istiyoruz. Biz mimar bakış açısıyla bu projelerin değerlendirilmesini istiyoruz. Bizden daha çok projelerin devreye girmesi aşamasında görüş isteniyor ama zaten iş işten geçmiş oluyor. Projelerin ve şehir planlarının hazırlanış aşamasında içerisinde yer alırsak daha sağlıklı olur. Tarihi dokuların korunması, şarj istasyonları, yeşil alanlar, liman içerisi ve doğalgaz gibi konuların bizimle istişare edilmesini istiyoruz. Uyumlu bir şekilde çalışacağımızı biliyorum. Kentin tümünün mikro bölgelendirme çalışması yapılmalı. Biz sizden razıyız. Bizim fikirlerimizi hep öncelediniz. Bugüne kadar neyle gelmişsek hep olumlu baktınız. Artık seçildikten sonra şehrimizi birlikte imar etmek için kapılarımız hep size açık olacak. Siz şehre yakıştınız.” 

“ÇOK GÜZEL ADIMLAR ATTINIZ”

B4Da5Cbe 11Ef 4979 Bfec B2Db47Bc688A

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Müslim Hamza Çebi ise, meslek odalarıyla fikir alışverişinin çok önemli olduğunu kaydederek, “Ben adaylığınızdan mutluluk duydum. Şehirde size çok görev düşüyor. Şehrinizin yeşil alanlara ihtiyacı var. Bunlarda fikir alışverişi ile olur. Bugüne kadar sizin bu noktada çok güzel adımlarınız vardı. Bundan sonra bunu artırarak devam ettirmeniz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak