Başkan Zorluoğlu'nun ziyareti sırasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Metin Şahin ile Danışman Metin Güneş eşlik etti. Başkan Zorluoğlu, gazetecileri tebrik ederek sözlerine başladı ve şunları söyledi: 

"Cemiyetimizde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Artık birbirimizi daha yakından tanıyoruz. Bu şehirde yapılan her güzel şeyin arkasında esasında basın mensubu arkadaşlarımızın emeği ve katkısı vardır. Sizler Trabzon’da yaşıyorsunuz. O nedenle hem bu işlerin farkındasınız hem de sağ olun kaç yıldan bu tarafa yapılanları kamuoyu ile paylaşıyorsunuz. Şehirde ve dışarıda yaşayanların doğru şekilde bilgilenmesini sağlıyorsunuz. Bu manada Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değerli basın mensubu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun."

Başkan Zorluoğlu, Trabzon'un son 4-5 yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu vurgulayarak, "Yerel hizmetler bakımından Trabzon’a her gelenin gördüğü büyük bir değişim var. Trabzon’un güzelleşmesi, daha yaşanabilir bir şehir olması Trabzon’da yaşama sebeplerinin artırılması anlamında epey mesafe katettiğimizi memnuniyetle ifade etmeliyim. Zaman zaman sert eleştiriler de zaman zaman güzel övgüler de oluyor ama bunlar işin doğasında var. Böyle olmasa da tadı tuzu olmazdı. Biz aynı zamanda sizlerden bir şeyler öğreniyoruz. Sizlerin eleştirileri bizler için yol gösterici oluyor. Bunu samimiyetle söylediğimi, bugüne özel bir söz olmadığını sizler iyi bilirsiniz. İnşallah nice güzel senelerde çok daha güzel zamanlarda birlikte olmayı Mevla’m nasip eylesin" dedi.

86801351 Bfbc 43D0 A130 547E09579A56

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Telgraf Otuyla Mücadele İçin Çağrı Yaptı Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Telgraf Otuyla Mücadele İçin Çağrı Yaptı

Başkan Zorluoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı ve şunları ekledi: "Ben Çaykara’da büyüdüm, gençlik yıllarımı Trabzon’da geçirdim. Üst düzey bir ailenin çocuğu olarak doğmadım. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini kazandım. Buradan kaymakam oldum, bakanlığa geçtim. Akabinde daire başkanı, genel müdür, müsteşar yardımcısı ardından da vali oldum. Akabinde kendi şehrimizde büyükşehir belediye başkanı oldum. Bu görevler Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu zamanlarda altında imzaları olan kararnamelerle gerçekleşti. Şimdi Trabzon’da da 5 senedir görev yapıyoruz. Bu süreçte yaptıklarımız ortada. Yapamadıklarımız da var. Ben bu manada kendimi ve ekibimi başarılı buluyorum eksiklerimizle beraber. Belediye başkanlarının karnesi yaptıkları hizmetlerdir. Bizim karnemiz de ortada. Bu bakımdan ben devlet içinde bilinmeyen bir adam değilim. 23 yaşından beri kamuda üst düzey yöneticilik yapıyorum. Dolayısıyla ısrarla Ankara’da veya başka yerlerde kendimi ifade etmeye ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Hizmetlerimizle birlikte önem çıkmaya çalışıyoruz. Takdiri yapacak olan makamlar bu takdiri yaparlar."

Adaylık süreciyle ilgili soruya da cevap veren Başkan Zorluoğlu, "Geçen hafta 11 büyükşehir, 25 il belediye başkan adayı açıklandı. Pazartesi günü de 19 büyükşehir ve kalan il belediye başkan adayları açıklanmak suretiyle 81 ilde büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımız açıklanacak. Birkaç gün daha beklemek lazım. Bu bir heyecan aynı zamanda. Sabırlı olmak lazım. İnşallah pazartesi günü Ankara’da açıklanır ve hep beraber merakımız giderilmiş olur. Ancak ne olursa olsun devam etmek arzusundayız.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak