Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konser, birçok sanatsever tarafından ilgiyle takip edildi.

5E920B0F C021 4E1E 908A 519Cf4C55E2C

Geceyi Şebnem Tahmaz'ın sunduğu konserde, KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Gürsel Tahmaz yönetimindeki Türk Halk Müziği Topluluğu birbirinden güzel türküler seslendirdi. Salih Kudu, Faruk Ayan, Ahmet Özdemir, İsmail Demir, Bahar Hacısalihoğlu, Zeynep Yücesan ve Şebnem Tahmaz gibi isimler solo performanslarıyla büyük beğeni kazandılar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı

Konserde ayrıca koro şefi Tahmaz, Trabzonlu şair Güner Hacısalihoğlu Kurt'un şiirini besteleyerek izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Sanat dolu gece, katılımcıların coşkulu alkışlarıyla taçlandı.

21Ce9206 F7D2 4E47 9C38 8Bb4Af6F0973

Programın sonunda koro şefi Gürsel Tahmaz, geceyi sunan Şebnem Tahmaz ve gecenin onur konuğu olan Trabzonlu şair Güner Hacısalihoğlu Kurt'a Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Mustafa Karaosmanoğlu ve TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır tarafından çiçek takdim edildi. Şılbır, yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kültür-Sanat etkinlikleri çerçevesinde bu tür faaliyetleri yürütme adına bizlere salonu ücretsiz tahsis ediyorlar. Aynı zamanda bizi büyük bir yükten de kurtarmış oldular. Bu soğuk akşamda, bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza ve programda emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç biliyorum. Yakın zamanda yapacağımız TSM konserimize hepinizi davet ediyorum" şeklinde konuştu.

De36D412 02Ed 4Bf7 8Cf1 B2A9F0Da87C7

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği'nin düzenlediği bu muhteşem konser, Trabzon'un kültürel zenginliğini ve sanatsal birikimini bir kez daha sergiledi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak