İsmail Şatıroğlu Delegelerin Oy Birliğiyle Yeniden Genel Başkan Seçildi
İstanbul Fatih’te bulunan Trabzon Evi, Trabzon sivil toplumunun önemli buluşmalarından birine ev sahipliği yaptı. Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul, yoğun katılım ve büyük coşku içerisinde tamamlandı. Kongrede mevcut Genel Başkan İsmail Şatıroğlu, delegelerin oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi. Trabzon’un gurbetteki en güçlü sivil toplum yapılanmalarından biri olarak gösterilen konfederasyonun kongresinde birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı.
Trabzon Evi’nde Birlik ve Dayanışma Mesajları Verildi
Trabzonlu hemşehrilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede salon tamamen dolarken, program boyunca memleket sevgisi ve ortak hareket etme vurgusu dikkat çekti.
Kongrenin sunuculuğunu Dilek Bulut üstlenirken, divan başkanlığı görevine ise delegelerin oy birliğiyle Hasan Keskin ve Bahri Erata seçildi.
Divan heyeti kongreyi demokratik bir ortam içerisinde yönetirken, katılımcılar Trabzon’un sivil toplum alanındaki güçlü birlikteliğini bir kez daha ortaya koydu.

Trabzon’un Güçlü Federasyonları Kongrede Yerini Aldı
Genel kurulda Trabzon’un farklı ilçelerini temsil eden federasyonlar da tam kadro yer aldı. Kongreye katılan federasyon temsilcileri, ortak irade ve birlik mesajlarıyla dikkat çekti.
Toplantıda Trabzon Dernekleri Federasyonu, Şalpazarı Dernekleri Federasyonu, Arsin Dernekler Federasyonu, Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu, Maçka Dernekler Federasyonu ve Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu temsilcileri yer aldı.
Katılımcılar, Trabzon’un kültürel değerlerinin yaşatılması ve hemşehri dayanışmasının daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Şatıroğlu Yeniden Başkan Seçildi
Yapılan açık oylama sonucunda mevcut Genel Başkan İsmail Şatıroğlu, delegelerin tam desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Teşekkür konuşmasında önemli mesajlar veren Şatıroğlu, Trabzon’un kültürel mirasını korumak ve sivil toplum faaliyetlerini daha ileri taşımak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Şatıroğlu, hem Trabzon’a hem de gurbette yaşayan Trabzonlulara daha büyük hizmetler sunabilmek adına birlik içerisinde hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.
“Hedefimiz Daha Büyük Bir Trabzon”
Kongrede konuşan İsmail Şatıroğlu, Trabzon’un yalnızca bir şehir değil aynı zamanda güçlü bir kültür ve dayanışma ruhu olduğunu ifade etti.
Şatıroğlu, konfederasyonun önümüzdeki süreçte sosyal, kültürel ve dayanışma projelerine ağırlık vereceğini belirterek, “Hedefimiz daha büyük ve daha güçlü bir Trabzon” mesajını verdi.
Kongre sonunda katılımcılar birlik fotoğrafı çektirirken, Trabzon sivil toplumunun geleceğine yönelik yeni projelerin de gündeme geldiği öğrenildi.






