THOF İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Güler, halk oyunlarının ülkemizin kültürünü, tarihini, örf ve adetlerini temsil etmede önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine değindi. Güler, "Halk oyunlarımızın mihenk taşı, en büyük temsilcisi olan Federasyonumuza sahip çıkmalıyız. Ülkemizin her coğrafyasında kardeşliği egemen kılmalıyız" şeklinde konuştu.

Trabzon'un Önemi ve Değeri

THOF İcra Kurulu Başkanı Güler, Trabzon'un bölgede halk oyunlarının tanınması, katılım sağlanması ve dayanışma noktasında bir amiral gemisi konumunda olduğunu belirtti. Güler, Trabzon'a gelen bütün hakemler, antrenörler ve kulüp yöneticilerine teşekkür ederek, bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Dayanışma ve Kültürel Mirasın Korunması

Bu tür etkinliklerin, Türkiye'nin zengin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. Trabzon'un, halk oyunları alanında gösterdiği liderlik ve öncülük rolü, bölgedeki diğer illere de ilham kaynağı olacak nitelikte görülüyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve birlik beraberlik içinde Türkiye'nin kültürel mirasına sahip çıkılması gerektiği üzerinde duruldu.

TAKA/BİROL SANCAK

Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık Hac Eğitim Seminerleriyle Hacı Adaylarına Yolculuk Öncesi Hazırlık

Editör: Birol Sancak