Karadeniz'de Hava Durumu: Yağışlı ve Yıldırım Geliyor; Trabzon'da Sıcaklık 27°C'ye Ulaşacak! Karadeniz'de Hava Durumu: Yağışlı ve Yıldırım Geliyor; Trabzon'da Sıcaklık 27°C'ye Ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan modernizasyon çalışmaları kapsamında, 3 bin 77 metrekarelik yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekarelik CIP yolcu binası inşaatları devam ediyor. Ayrıca, 2 bin 250 metrekarelik yeni ısı merkezi binası yapılacak. Bu çalışmaların yanı sıra EDS, bagaj taşıma sistemlerinin revizyonu, check-in konveyörlerinin revizyonu, asansör eklenmesi, asma tavan tadilatı, dış cephe tadilatı ve döşemelerde güçlendirme gibi işler de gerçekleştirilecek.
Atatürk Havalimanı'nda bulunan ve Millet Bahçesi'ne dönüştürülen yolcu köprüleri (körükler) ise Trabzon Havalimanı'na getirilerek kullanılmaya başlandı. Turizm sezonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedeflenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Trabzon'da yaptığı bir konuşmada, havalimanının kapasitesini arttıracak 20 milyarlık bir yatırım yapacaklarını duyurdu.
Modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni pist ve yeni terminal binası gibi büyük projelerin fizibilite çalışmalarına başlanacak ve yeni Trabzon Havalimanı'nın yapım süreci başlatılacak. Bu yeniliklerle birlikte Trabzon Havalimanı, hem artan talebi karşılayacak hem de bölge turizmine daha fazla katkı sağlayacak modern bir hava ulaşım merkezi olacak.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT