BİST 100 endeksi, güne %0,46 oranında bir artışla 9.238,59 seviyesinden başladı. Açılış ile birlikte endeks, ön kapanışa göre 42,18 puan ve %0,46 değer kazandı. Bu yükselişle birlikte, yatırımcılar arasında en çok kazandıran yatırım araçları da belli oldu.

Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Bankacılık endeksi %0,41 artışla güne başlarken, holding endeksi ise %0,58 oranında bir artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise %1,25 ile bilişim sektörü oldu. Ancak, günün tek kaybettiren sektörü %1,24'lük bir düşüşle sigorta sektörü oldu.

Önceki gün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, %0,58 oranında bir değer kaybı ile günü kapatmıştı. Ancak, bugünkü yükselişle birlikte borsa yeniden ivme kazandı ve yatırımcıların umutları canlandı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası (FED) politika faizinin öngörülenden daha geç indirileceği beklentisi olduğunu belirtiyorlar. Bu durum, endişeli bir ortam yaratırken, ABD'de açıklanacak önemli şirket bilançolarının negatif bir seyir izlediği ifade ediliyor. Bu nedenle, yatırımcılar güncel gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorlar.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT