Trabzon’da bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarına ilişkin elde edilen bulgular üzerine soruşturma başlatıldı.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sırasında şüphelilerin oto yedek parça adı altında vatandaşları mağdur ettiklerine ilişkin bulgulara ulaşıldı. Teknik takip ve saha araştırmalarının ardından kimlikleri belirlenen 3 şüpheli için İstanbul’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Oto yedek parça adı altında dolandırıcılık iddiası
Başsavcılık tarafından yürütülen başka bir suç soruşturması kapsamında gerçekleştirilen iletişimin tespiti ve saha araştırmaları sırasında yeni bulgular elde edildi.
Yapılan çalışmalarda bazı kişilerin oto yedek parça adı altında vatandaşları mağdur ederek dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiklerine ilişkin tespitlere ulaşıldığı bildirildi.
Bu gelişme üzerine olayla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldı ve şüphelilerin belirlenmesi amacıyla teknik çalışma yürütüldü.
GSM hatları teknik takibe alındı
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturma, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürüldü.
Şüphelilerin kullandıkları GSM hatları üzerinde teknik takip ve analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
Yürütülen incelemeler sonucunda olaylarla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüphelinin kimlik ve adres bilgilerinin tespit edildiği açıklandı.
İstanbul’da 3 adrese eş zamanlı operasyon
Teknik ve fiziki çalışmaların tamamlanmasının ardından 20 Ekim 2026 tarihinde saat 07.00’de operasyon için düğmeye basıldı.
İstanbul’daki 3 ayrı adreste şüphelilerin üzerlerinde, konutlarında ve iş yerlerinde arama gerçekleştirildi.
Eş zamanlı operasyon sonucunda toplam 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Cep telefonları ve SIM kartlara el konuldu
Operasyon kapsamında gerçekleştirilen aramalarda suç unsuru olabileceği değerlendirilen dijital materyaller de incelemeye alındı.
Aramalarda 3 cep telefonu ile 3 SIM karta el konuldu.
El konulan materyallerin soruşturma kapsamında inceleneceği belirtilirken, şüpheliler hakkındaki adli sürecin devam ettiği bildirildi.
Soruşturma Trabzon’da sürdürülüyor
Gözaltına alınan 3 şüphelinin adli işlemlerinin, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğü açıklandı.
Şüpheliler hakkında bilişim sistemleri kullanılmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçları kapsamında soruşturma yürütülüyor.
Şüphelilere yönelik suçlamalar soruşturma aşamasında olup, haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyor.





