Rahmetli Erbakan Hoca'nın müthiş bir Allah armağanı zekâsı ve çokça meziyetleri vardı. TOBB Başkanlığı yapmak öyle herkeslere nasip olmazz...!

Ömrü çalışmakla, kafa yormakla ve dava uğruna mesai harcamakla geçince de; ancak 41 yaşında yuva kurmaya sıra gelmiş.

Gençliğinden itibaren yüreğinde ki aslanmış hep; bir fikir hareketi kurmak ve bütün Türkiye'de karşılık bulmak aslında.

O parti kurdukça; cuntacılar kapatmış. Tıpkı rahmetli Demirel gibi. Onun nasibine de 6 kere içeri girip, 7 kere dışarı çıkmak düşmüş. Suçu ise halka hizmetmiş...???

Ama ne Erbakan Hoca yılmış ne de O !

Koskoca TOBB Başkanı, Almanlara ilham kaynağı olan "Tiger Tank - KAPLAN TANKI "nın ve "TRAKTÖR"ün fikir babası olmuş...!

Hâl ve zekâ seviyesi böyle olunca; e devlete hizmetin mukaddes yolu da siyasetten geçince, %1'lerle başlamış Milli Nizam ile siyasi seyrüseferine.

Türkiye'yi karış karış arşınlamaya ve kadrolarını

kurmaya başlamış haliyle.

Her şehirden olduğu gibi; Trabzon'dan da yarenleri ve yol arkadaşları olmuş haliyle...!

Bunlardan birisi de; öz dedemin kardeşi rahmetli Hüseyin Türedi.  Dile kolay ! Milli Selâmet zamanına kadar uzanıyor O'nun dava adanmışlığı. Lâkabı  “SAHABE HÜSEYİN " idi...

1994 yılında Asım Aykan'ı Belediye Başkanı yapan sahada ki ekibin; karşılıksız ve menfaatsiz arı gibi çalışanlarının başında gelir. Asım Bey iyi bilirler..

Öyle biri var ki bir de; Trabzon'da şu Milli Görüş davasının her makama lâyık gördüğü, fakat meşrebinde hiç bir daim makam sevdası olmayan kocaman bir gönül neferi!

Bizim için de O; tabiri caizse tam bir sahabe hayatı yaşamış ve son nefesine kadar bu minvalde hizmet etmiş bir büyüğümüzdü.

Refah Partisi'nin ivme aldığı zaman diliminde; il başkanlığı teklifini; yapabilecek meziyetleri olan çok değerli başka arkadaşlar var diyerek kabul etmemesi ve hiçbir dünyevi nefsi emmare dahi göstermeyecek derecede şuurlu bir müslüman oluşu ile babamızın kadim dostu olması aklımızda yer edenler.

Rahmetli Burhan Yılmaz Amcamız'dan bahsediyoruz. Kendileri aynı zamanda; gönüllerin vekili Ergin Aydın Abimizin dayıları idi. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun inşallah.

Asım Aykan'ın Belediye Başkanı olmasında ki en büyük katkı ve hak O'nundur. Allah şahit...Çünkü kendi hakkından feragat etmiştir. Daha ne olsun ?

Zaten o dönemde ki Milli Gençlik Vakfı, Yavuz Selim Vakfı, ESAM gibi Milli Görüş'ün hamurunu oluşturan vakıfların teşkilâtçılığı ve birlikteliği efsaneler arasındadır.

Ondan sonra yine Trabzon Milli Görüş'ün efsanelerinden ve ağabeylerinden Münir Ustakurt, Cevat Malkoç il başkanı, Milletvekili Av.Şeref Malkoç, Abdurrahman Nuroğlu isimleri ile eski merkez ilçe başkanlarından Mustafa Özdaş; Milli Görüş davasının Trabzon'da ki ağır topları idi.

Bu isimlerden daha sonra bayrağı devralan ve Milli Görüş'ün merkez ilçe başkanı olarak görev yapan; siyaseti de yine zirvede bırakan, halihazırda Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeliği, Karadeniz İhracatçıları Birliği ve Fındık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getiren değerli büyüğümüz, sevgili Edip Sevinç ağabeyimiz ki; Trabzon'un en önemli akil büyüklerinden olduğunu hepimiz biliyoruz...!

Yine Milli Görüş'ün unutulmayan il ve merkez ilçe başkan yardımcılarından ve Almanya Milli Görüş Akademisi'nin kurucu fikir babalarından olan; aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevini de başarı ile ifa etmiş, O'nun da Asım Aykan'ın Belediye Başkanı olmasında ki emeği su götürmez bir realite olan, değerli büyüğümüz Hasan Fahri Akçay ki; gönül isterdi ki Ak Parti Trabzon İl Başkanı sevgili Sezgin Mumcu'nun A Takımında olsun...??

Bizce Trabzon siyasetine kazandırılması gereken çok önemli bir değerdir ayrıca. İnanılmaz bir teşkilâtçı olmasının yanında; bitmez tükenmez enerjisiyle il başkanının yükünü en az % 60 hafifletirdi çok rahat.

Bunun bir ispatı olarak; bundan 27 sene önce önerdiği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ancak gündemine aldığı "Gönüllü İtfaiyecilik Projesi " ile Katı Atık Tesisleri Projesi öncülüğünde kurulmasına vesile oldukları Sürmene Katı Atık Tesisleri ve Boztepe Teleferik Projesi gibi birçok güneş yüzü dahi görmemiş projenin fikir önderi olması; bunun için de Alman Çevre Bakanının danışmanını Türkiye'de misafir etmeleri, bunun bir örneği sadece.

An itibariyle Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı olarak görev yapan; gerçek bir Ensar olduğuna hepimizin şehadet ettiği, Milli Görüş Akademisi'nde yetişmiş Trabzon'un diğer değeri, büyüğümüz Ömer Topaloğlu ağabeyimiz...

Şahsen tanırız Ömer Beyi. Söylediklerimizin fazlası vardır da eksiği yoktur vallahi.

Herkes yapamaz O'nun yaptığını ! Sen ki iktidar partisinin Trabzon İl Başkanlığı için İstanbul’a davet edilen 6 kişisinden biri olacaksın ve il başkanlığının favorilerinin başında olacaksın; nefsini, egonu ve bütün dünyevi arzularını ayaklarının altında çiğneyip; DAVA uğruna, hizmet adına, hem de yaşça kendinden küçük bir il başkanının yardımcılığı görevini yapmaktan geri durmayacak ve korkmayacaksın...!!!

"Aman ne derler acabayı" buruşturup bir kenara atıp; yüksek bir karakter duruluğu ve erdem gerektirir bunu yapabilmek. Herkesler yapamaz...NET .

Milli Görüş Akademisi'nde yetişen sanatkârlar ve gönül insanları da mevcut.

Son yıllarda resim alanında verdiği güzide eserler ile adını duyuran; karakterinde ki duruluğu, beyefendiliği, nezaket ve edep, irfan dolu tarafı ve naif yapısıyla; Trabzonlu ressam büyüğümüz, sevgili Abdülkadir Yıldırım ağabeyimiz...

Elbette ki dahaları da vardır bu isimlere ilaveten...

Hepsi de Trabzon'un evlâdı...

Hepsi de birbirinden değerli ve kıymetli...

Selâmlar & Sevgiler & Hürmetler