Türk futbolunun sporcu ve kaleci anlamında en büyük değeridir Şenol Güneş.

Bunu Trabzonlu da bilir, İstanbullu da. Herkes bilir ama ifade etmekten imtina ederler!

Trabzonspor kalesinde tarih yazıp onlarca kupa kazınırken duruşunu hiç bozmadı. Disiplinli ve ciddidir.

Çok bilmişler, Milli takımı dünya üçüncüsü yaptığında ‘ya işte elinde en iyi jenerasyon vardı!’ dediler.

Peki Trabzonspor’u şampiyon yaptığı 2011 yılında ne dediler?

‘Ona kadroyu Ersun Yanal bıraktı!’

Beşiktaş’ta iki kez şampiyon olurken?

Mazeret bulamadılar.

Her başarısına kılıf uydurmaya kalktılar.

Ama kılıflar başarısına dar geldi.

Şenol Güneş forma adaletinden başlıyor ve nereye giderse gitsin takımına muhteşem futbol oynatıyor.

Hollanda gibi bir devi 4-2 mağlup ediyor.

Zaman, zaman Hollanda’nın baskısı bizi de ekran başında yordu ama sonuçta Hollanda’ya 4 gol atan bir milli takımın başındaki isim o. Saygı duyacağız.

Sevgili hocam yolunuz açık olsun.

Sevgili Altuğ Atalay, arkadaşın olarak, abin olarak seninle de gurur duyuyoruz.

Hatırlarsın, Aksular Otel’de yıllar önce mikrofonu eline alan Şenol hoca ‘beni en iyi anlayan gazeteci Altuğ Atalay’dır’ sözü vardı. Sözünden kırılan ve bozulan gazeteciler olmuştu.

Şenol hoca haklı imiş. 3. kez bir araya geldiniz. İnanıyorum ki, çok daha büyük başarılara imza atacaksınız.

UĞURCAN VE TEKELİOĞLU

O, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük 5 futbolcusundan birini Hami’yi yetiştiren adamdır. Yine Hami gibi çok büyük bir yetenek olan Hayrettin’i ve bugün Avrupa’yı kasıp kavuran Yusuf Yazıcı’yı, bizim Messi Abdülkadir Ömür’ü ortaya çıkarandır Sadi hoca. Daha önce yazdım tekrarında fayda var. Bu oyuncuları kimse bilmezken, onlar 16 yaşında iken bana ‘Elimde Barcelona var’ demişti. O Barcelona’dan birkaçı kayboldular ama 5’i en üst düzeye kadar çıktı. İşte birisi de Uğurcan. Onur’dan daha iyi derken kalede çok dik duruyor demişti. Önceki akşam da Hollanda’yı 4-2 yenerken kalede idi. 2.golde hatası var mı, tartışılır ama son iki topu çıkarışı ve yine penaltıyı kurtarışı muhteşemdi. Uğurcan’ları, Yusuf’ları Abdülkadir Ömürleri yetiştiren Sadi hocaya borcumuz vardır. Selam olsun.

TRANSFERLER NETLEŞİYOR

TAKA gazetesi yazarı Haluk Ayyıldız’ın verdiği bilgilere göre Trabzonspor Efecan ile birlikte Emre Akbaba’yı kadrosuna katacakmış. Sağbek için de önemli bir isim gündemde. Yeter mi? Yetmez. Trabzonspor mutlaka Edin Visca transferini bitirmeli ve orta sahaya adam eksiltecek bir ismi Bakasetas’ın yanına oturtmalıdır.

FINDIK VE ORHAN OLTAN

Sevgili Hasan Kandaz öyle güzel anılar, notlar aktarıyor ki her hafta bu sütunda bir yer buluyor. İşte fındığın gizli kahramanı Orhan Oltan ile ilgili paylaşımı: ‘Dünya fındığının ihracat kralı Orhan Oltan ve eşi Emel Oltan yakın dostlarımızdır. Rahmetli babam Temel Kandaz, Orhan abinin sünnetindeki kirvesidir.. Soğuksu’dan da  yakın hısımımız olan komşularımızdır. Oltan Gıda Trabzon’daki yatırımlarını Ferrero firmasına devretse de Orhan Oltan Fındık işinden elini ayağını çekmemiştir. Sakarya, Düzce ve Adapazarı’ndaki bahçeleri ve yeni entegre tesisleri ve Avrupa’daki irtibat bürolarıyla işlerine hakim bir şekilde yatırımlarını büyütmek yeni yeni istihdam sahaları açma gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Orhan Oltan ve Emel Oltan’a sağlıklı uzun yıllar diliyorum.’

DOKTOR’DAN SAÇ KAVURMA!

Güzel İnsanlar Grubu, Pandemi sebebiyle toplanamıyordu. 4 kişi ile olsa da Arsin Yenimahalle’de Seyit Hisoğlu’nun villasında buluştular. Sosyal mesafe kuralları içinde İş insanları Aziz Bahadır, Sami Karaman ve grubun sözcüsü İbrahim İskender güzel bir akşam yemeği yedi, sohbet ettiler. Peki saç kavurmanın lezzeti nasıldı? Güzel insanlar yemeklerin ustası Seyit’e 10 üzerinden 9.5 puan verdiler.

GİTTİ VE DÖNMEDİLER

Çanakkale Zaferi’nin 106.yıldönümünü kutladık. Ve o zafer kutlanırken Trabzon Lisesi ile paylaşımlar da geldi. Gitti ve dönmediler. Bugün bu ülkede rahatsak Trabzon Lisesi’nin mezun vermemsindendir. O şehitlerin ruhudur bizi ayakta tutan. Rahmetle minnetle anıyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Mesut Yılmaz Rize Valiliği’nde. Rize Valisi ise Erol Zihni Gürsoy, yanında Milletvekili Ahmet Kabil var. Gazeteci Milliyet Gazetesi’nden Osman Cudi Yılmaz.

2-İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin, Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan, AMS NET Çevre Tasarım şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güngör, AK Parti İl Genel Meclis eski üyesi Zeki Cin, Mavi Karadeniz Trabzon temsilcisi Recep Güngör. Tam 10 yıl geçmiş. Akçaabat Salacık, Balık lokantasındayız.