Moloz’da Üç Şeritli Yolda Tehlikeli Yaya Geçidi

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Moloz mevkiinde, üç şeritli karayolunda bulunan yaya geçidi vatandaşları tedirgin ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük camisi olarak inşa edilen Hanife Hatun Camii çevresinde yaşanan yaya güvenliği sorunu, özellikle namaz saatlerinde ve hafta sonlarında daha da belirgin hale geliyor. Üst ya da alt geçidin bulunmadığı bölgede, hem ibadet için camiye gelenler hem de ilçe minibüslerini kullanmak isteyen vatandaşlar yoğun trafik arasında karşıya geçmeye çalışıyor. Artan yaya hareketliliği, olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Hanife Hatun Camii Çevresinde Yaya Yoğunluğu Artıyor

Trabzon’un Trabzon ilinde, Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkii, son dönemde yaya güvenliği tartışmalarıyla gündemde. Bölgede bulunan Hanife Hatun Camii, özellikle cuma namazı ve kandil gecelerinde yoğun ziyaretçi ağırlıyor. Ancak cami çevresindeki üç şeritli yol üzerinde yalnızca yaya geçidinin bulunması, güvenlik açısından yetersiz görülüyor.

Camiye gelen vatandaşların yanı sıra, ilçelere giden minibüs hatlarını kullanmak isteyenler de aynı güzergâhı kullanıyor. Bu durum, günün belirli saatlerinde yaya trafiğini ciddi ölçüde artırıyor. Üst ya da alt geçit olmaması nedeniyle vatandaşlar, araçların arasından geçmek zorunda kalıyor.

Kazalar Yaşandı, Endişe Büyüyor

A W652874 02

Bölge sakinleri, yolun yapıldığı günden bu yana çeşitli trafik kazalarının yaşandığını ifade ediyor. Özellikle yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara araç çarpması sonucu yaralanmalar meydana geldiği belirtiliyor. Üç şeritli yolda sürücülerin hız limitlerine her zaman uymadığına dikkat çeken vatandaşlar, mevcut yaya geçidinin güvenli geçiş için yeterli olmadığını savunuyor.

Namaz saatlerinde artan yaya yoğunluğu, riskin boyutunu daha da artırıyor. Vatandaşlar, araçların durmaması ya da geç fark etmesi nedeniyle zaman zaman koşarak karşıya geçmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu durum hem sürücüler hem de yayalar için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

“Her Gün Kullandığımız Geçit, Korkuyoruz”

Yolun karşısına geçmeye çalışan Hasan Şahin, bölgede mutlaka üst geçit ya da alt geçit yapılması gerektiğini belirterek, “Can güvenliği yok. Minibüslerin kalkış noktası değişti. Herkes karşıya geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde az kalsın araba eziyordu. Her gün kullandığımız bir geçit, korkuyoruz” dedi.

Başkan Kul: 'Sadece yolları değil, gönülleri de açmaya geldik'
Başkan Kul: 'Sadece yolları değil, gönülleri de açmaya geldik'
İçeriği Görüntüle

Bir diğer vatandaş Şahin Nas ise cami çevresindeki yaya hareketliliğine dikkat çekerek, karşıdan karşıya geçmenin hayati risk taşıdığını ifade etti. Bölge sakinleri, yetkililerin soruna kalıcı bir çözüm üretmesini ve üst geçit ya da alt geçit yapılmasını talep ediyor.

Moloz mevkiindeki üç şeritli yolda yaşanan bu yaya güvenliği sorunu, şehir planlaması ve trafik düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Siz de bu konuda görüşlerinizi paylaşarak tartışmaya katkı sunabilirsiniz.

Kaynak: İHA