İpek, iş dünyasının ekonomi yönetiminin istikametine güven duyduğu zaman daha rahat ve emin adımlar attığını ifade etti.

Rubenis AVM'nin dinamik yönetim anlayışı ve marka karmasına eklenen yeni sevilen markalarla daha canlı ve güçlü bir konuma geldiğini vurgulayan İpek, 2024'ün ilk çeyreğinde ekonominin stabil devam etmesini beklediklerini söyledi. Enflasyonun, asgari ücretten kiralamaya, tüketicinin alışveriş iştahından üretim maliyetlerine kadar birçok konuyu etkilediğine dikkat çeken İpek, Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan AVM ve perakende sektörü olarak enflasyona odaklandıklarını belirtti.

Ekonomideki istikrarın perakendeye güven verdiğini söyleyen İpek, ekonomi yönetiminin kiralarda düşüş eğilimine gittiğini, bu durumun henüz perakende kiralamalarına yansımadığını ancak enflasyonun düşüş eğilimine girmesinin orta vadede tüm sektörlere olumlu etki edeceğini ifade etti.

89401B6F 3F76 468F B117 849Ec5Ec975D

Ayrıca, işsizlik oranının düşmesini olumlu karşılayan İpek, devam eden asgari ücret görüşmelerinde çalışanların rahatlamasını ve işverenlerin belini bükmeyecek bir rakamın ortaya çıkmasını umduklarını belirtti. AVM Yöneticisi, ekonomi yönetiminin istikrarlı adımlarıyla iş dünyası için güven verici bir ortam oluşturduğunu dile getirdi.

E-ticaret, sosyal medya ve günlük konut kiralama gibi alanlarda vergi denetimlerinin sıklaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını sözlerine ekleyen İpek, kayıtlı işlemlerin yapıldığı alışveriş merkezlerinin ve perakende sektörünün diğer sektörlerde devam eden vergi denetimlerini olumlu bir gelişme olarak gördüğünü ifade etti.

Taka/Ayşe Sancak

Editör: Ayşe Sancak