Suudi Arabistan'ın Trabzon'a olan ziyaretçi akını dikkate alındığında, bu direkt uçuşların önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Arab turistlerin Trabzon'da günlük ortalama 110 dolar harcaması, bölge ekonomisi için büyük bir ivme sağlıyor.

Bakan Uraloğlu'nun belirttiğine göre, haftalık 5 sefer olarak planlanan uçuşlar, turizm ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Salı ve perşembe günleri saat 09.55'te Trabzon'dan kalkacak uçaklar, çarşamba, cuma ve pazar günleri ise saat 09.15'te kalkış yapacak.

Ayrıca, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki elektronik vize uygulamasının devreye alınmasıyla, vatandaşlar 5 dakikadan daha kısa sürede vize alabilecekler. Bu durum, şehirlerarası yolculuk yapar gibi Suudi Arabistan'a seyahat etmeyi mümkün kılacak.

Sınır Kapısı'nda Bayram Tatili Yoğunluğu: Tatilciler Batum'a Akın Ediyor Sınır Kapısı'nda Bayram Tatili Yoğunluğu: Tatilciler Batum'a Akın Ediyor

Trabzon ve çevre illerdeki vatandaşlar için de büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu uçuşlar, Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek kişilere de önemli bir alternatif sunacak. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve bölge ekonomisinin daha da canlanmasına katkı sağlayacak.
DHA

Editör: Birol Sancak