Mavi Yıldız çiçeklerinin sadece 2 hafta boyunca kendini gösterdiği bu nadir güzellik, Parma yaylasını adeta kartpostallık bir manzaraya dönüştürüyor. Yapılacak çalışmalarla birlikte, bu özel doğal güzelliklerin turizme kazandırılması hedefleniyor. Bu yönde atılan adımlar arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Barma Yaylası Turbalığı Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilmesi de bulunuyor.

Bölgeye ulaşmak isteyen ziyaretçiler için en uygun yol, Sürmene - Köprübaşı yolu üzerinden gitmek. Köprübaşı'ndan sonra Büyükdoğanlı mahallesine ulaşan ziyaretçiler, buradan Kukul mevkiini kullanarak Parma yaylasına ulaşabilirler. Trabzon'un doğal güzellikleri arasında yer alan Mavi Yıldız çiçekleri, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Trabzon Turizminde Kayıt Dışı İşletmelerin Yabancı Uyruklular Tarafından Yoğun İşletildiği Ortaya Çıktı Trabzon Turizminde Kayıt Dışı İşletmelerin Yabancı Uyruklular Tarafından Yoğun İşletildiği Ortaya Çıktı

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak