Bu projenin kapsamında, eğitimde ve istihdamda bulunmayan 120 genç, Ön Muhasebe, Satış, Dış Ticaret, Kat Hizmetleri ve Ön Büro (Turizm) alanlarında mesleki eğitim alıyor. Bu eğitimlerle gençlerin istihdama hazır nitelikli personel olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede, belirtilen alanlarda personel ihtiyacı olan firmalarla işbirliği yapılması ve genç işsizliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılması gerektiği vurgulanmıştır. Mesleki eğitimlerini tamamlayan adaylar, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan sınavlara tabi tutulmuş ve sınavlarda başarı sağlayanlar MYK Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bu sertifikaya sahip kursiyerlerin istihdamında Türkiye İş Kurumu'nun sağladığı teşviklerden faydalanılabileceği belirtilmektedir.

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, projenin bir sonraki aşamasında Türkiye İş Kurumu'nun Bireysel Eylem Planı programı aracılığıyla iş bulma ve arama yeteneklerini geliştirmektedirler.

Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinasyon Ofisi ziyaret edilebilir veya ilgili numaralardan [(0462) 326 80 70 - Dahili 258 / 265] proje ekibine ulaşılabilir.
 

Muhabir: TUNCAY UÇKUN