Kampüste Eserler Forumu

Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu Trabzon Yomra Uz Vadisi Eğitimcileri Buluştu

1-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve halen devam eden etkinliklerde, iki hafta boyunca söyleşiler, çalıştaylar, panel ve konferanslar, bilimsel sunumlar, konserler, açık hava sinema gösterileri, sergiler, tiyatro oyunları ile karaoke ve birbirinden çekişmeli spor yarışmaları gerçekleştirildi. Üniversite birimleri, öğrenci kulüpleri ve paydaş kurumların yoğun katılımıyla oluşturulan stantlarda, her ekip kendi faaliyet alanına ilişkin ürün ve eserleri sergiledi; broşür ve birebir sunumlarla ziyaretçilere bilgiler verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Yeşilay, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sosyal İşler Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri özel stantlar açtı. İl Halk Kütüphanesi gezici aracı hafta boyunca kampüste hizmet verdi.

Centilmenliği Alkışladılar

Fatih Merkez Kampüsü'ndeki etkinliklerde, özellikle öğrenci kulüplerinin düzenlediği yarışma, oyun ve ödüllü müsabakalar çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Satışa sunulan el ürünü eserler ve yiyecekler yoğun talep gördü. Ara sınavlarının ardından el ele, kol kola halay çekip horon oynayan gençler, gönüllerince bir hafta geçirdi. Şenlik ve etkinlikler içinde özellikle açık hava sinema gösterileri ile konser ve maçlarda seyircilere ayrılan bölümler doldu. Satranç, voleybol, masa tenisi ve futbol maçları baştan sona çekişmeli mücadelelerle gerçekleşti. Yenilenen kampüs spor tesislerinde yapılan karşılaşmalarda sergilenen centilmenlik ruhu ve sporcuların fair-play duyarlılığı alkış topladı.

TRT’den TRÜ’ye Yayın Desteği

Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, yardımcıları ile birlikte stantları gezerek tüm katılımcılarla görüştü ve sohbet etti. Etkinliklere destekleri sebebiyle öğrenci kulüpleri ile paydaş kuruluş temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Rektör Âşıkkutlu, bazı oyun ve müsabakalara da katılarak gençlerle birlikte yarışarak güzel görüntüler ortaya çıkardı. İlahiyat Kulübü öğrencileri, Rektör'e İsrail zulmü altındaki Filistin’in ebru tekniği ile işlenmiş bayrağını hediye etti. TRT Radyosu, 'Genç Yaşam' programını hafta içi 3 gün boyunca kampüste gerçekleştirdi. Bilimde, sanatta ve sporda üstün başarı kazanan akademisyenler ile öğrencilerle yapılan söyleşiler, etkinlikler eşliğinde tüm ülkeye duyuruldu.

Şampiyonlar Ödüllendirildi

Maçlar sonunda kupa ve ödül almaya hak kazanan sporcular ve takımlar, konser alanında hazırlanan platforma çıktı. Burada bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, tüm sporcu ve takımlarla birlikte katılımcıları kutladı. Yarışma ve maçlar sonunda satrançta Recep Demir, kadınlar ve erkekler voleybolda Spor Bilimleri Fakültesi, masa tenisi kadınlarda Beşikdüzü Meslek Yüksekokulundan Elif İşleyen, erkeklerde Tonya Meslek Yüksekokulundan Fatih Akyurt şampiyon oldu. Kıran kırana maçlara sahne olan futbol turnuvası finalinde Güvenlik takımını 9-3 mağlup eden İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ekibi şampiyonluk kupasını kazandı. Gol kralı olan Kubilay Köçek, aynı zamanda turnuvanın yıldızı seçildi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA


 

Editör: Birol Sancak