Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TOB) üyesi Mustafa Aksu tarafından yapılan ortak açıklamada, Trabzon'un yerli ve yabancı toplamda 1,5 milyon turisti ağırladığına dikkat çekilerek, şehirde nitelikli bir arkeoloji, etnografya ve resim/plastik sanatlar müzesinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğu vurgulandı.

Aksu, Kostaki Konağı'nın 6 yıldır tadilatta olduğunu ve Trabzon'un nitelikli ve kapsamlı bir müze ihtiyacını daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti. Konağın tadilat sonrası Atatürk Köşkü gibi müze olarak kullanılması gerektiğini belirten Aksu, ayrıca kentteki diğer arkeolojik ve etnografik eserlerin de uygun mekanlarda sergilenmesi gerektiğini söyledi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Nemlizade Konağı'nın ise modern bir müze kazandırılana kadar Trabzon'un en uygun geçici müze alanı olduğu belirtildi. Restorasyonu tamamlanan ve 6 kat ile 50 oda-salondan oluşan Nemlizade Konağı'nın, şehir merkezine ve turistik bölgelere yakın bir konumda bulunduğu ve turist yoğunluğunu artırabileceği vurgulandı.

Toplantıda birçok sivil toplum kuruluşu ve temsilcilerinin bulunduğu ve Trabzon Müzesi'nin kurulmasını destekledikleri belirtildi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak