Ziyarette, TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ve Eğitim Müdürü ile Hibe Projeleri Uzmanı Erhan Eroğlu da yer aldı. Özellikle ayakkabı sektörünün ihtiyaç duyduğu temel ürünlerin Trabzon'da üretiminin genişletilmesi ve sektörde eleman yetiştirilmesi konuları üzerine istişareler yapıldı.

TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılığın Trabzon'da önemli bir zanaat olduğunu vurgulayarak, son dönemlerde imalathane sayısında azalma olduğunu ancak Mekap gibi firmaların dünya çapında üretimler yapmaya başladığını belirtti. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik yeni eleman yetiştirilmesi ve üretimin artırılması için bir proje fikri oluşturduklarını ifade etti.

Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi

Mekap Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender ise sektöre yönelik projelere destek vereceklerini belirterek, Başkan Metin Kara'ya imalathaneleri gezdirdi ve yeni ürünlerle ilgili bilgi verdi. İskender, sektörün gelişimine katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU