Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan Ş.U. (65) ve kızı B.U. (28), son telefon dolandırıcılığı vakasının kurbanı oldular. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, "Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz" bahanesiyle Ş.U. ve B.U.'yu kandırdılar ve toplamda 180 bin lira dolandırdılar.

Olayın detaylarına göre, Gülbaharhatun Mahallesi'nde yaşayan baba-kız, telefonlarına gelen mesaj kodlarını ve hesap bilgilerini dolandırıcılara gönderdiler. Ş.U., hesabını kontrol ettiğinde 200 bin TL tutarında kredi çekildiğini ve bu paranın 180 bin TL'sinin kızı B.U.'nun hesabına aktarıldığını fark etti.

Dolandırıcılar, B.U.'yu arayarak bu parayı başka bir hesaba aktarmasını istediler. B.U. istenilen hesaba parayı aktardıktan sonra dolandırıcılarla iletişime geçemedi. Bu durum üzerine baba ve kız, dolandırıldıklarını anlayarak hemen polise başvurdular.

Polis ekipleri, şüphelinin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendiren yetkililer, telefonla gelen bilgi veya taleplere itibar edilmeden önce mutlaka güvenilir kaynaklardan teyit alınması gerektiğini vurguluyor. Telefon dolandırıcılarının mağdurlarının maddi kayıplarının yanı sıra psikolojik etkilerinin de ciddi olduğunu hatırlatıyorlar.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak