Özellikle Çarşıbaşı ilçesinde yoğunlaşan çalışmalar kapsamında, sezon boyunca yıpranan balık ağları tek tek onarılıyor. 15 Nisan’da başlayan av yasağıyla birlikte denizden çekilen tekneler kıyıya yanaşırken, balıkçılar da zaman kaybetmeden bakım sürecine geçti.

Başkan Kurnaz: 'Tüm ilçeler hayvan barınaklarını tamamlarsa bu yükten kurtulmuş olacağız'
Başkan Kurnaz: 'Tüm ilçeler hayvan barınaklarını tamamlarsa bu yükten kurtulmuş olacağız'
İçeriği Görüntüle

Trabzon’da balıkçılar, av sezonunun sona ermesinin ardından başladıkları ağ bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle Çarşıbaşı ilçesinde yoğunlaşan bu çalışmalar, balıkçıların yeni sezona eksiksiz hazırlanma sürecinin en önemli adımlarından biri olarak öne çıkıyor.

15 Nisan’da av yasağının başlamasıyla birlikte denizden çekilen tekneler kıyıya yanaşırken, balıkçılar da vakit kaybetmeden ağlarını elden geçirmeye başladı. Sezon boyunca yıpranan, kopan ya da zarar gören ağlar titizlikle onarılıyor, kullanılmayacak durumda olan parçalar ise yenileriyle değiştiriliyor. Balıkçılar, sadece ağ onarımıyla sınırlı kalmayıp teknelerinin genel bakımını da gerçekleştiriyor. Motor kontrolleri, boya işlemleri ve ekipman yenilemeleriyle teknelerini yeni sezona hazır hale getirmeyi hedefleyen balıkçılar, bu sürecin verimli bir sezon için büyük önem taşıdığını belirtiyor.

1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlamayı planlayan Trabzonlu balıkçılar, hem daha bereketli bir sezon geçirmeyi hem de Karadeniz’in sunduğu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmeyi umut ediyor.
Balık (1)-1

Kaynak: AA