Bu doğrultuda Trabzon'da bayram namazı, sabahın erken saatlerinde, saat 06:21'de gerçekleştirilecek.
Bayram namazı, camilerde veya belirlenen alanlarda cemaatle birlikte kılınacak. İslam dininde bayram namazı, müslümanlar için önemli bir ibadet ve toplumsal bir birliktelik vesilesi olarak kabul edilir. Bu sebeple, Trabzon'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için belirlenen saatte camilere akın ederek bu özel ibadeti yerine getireceklerdir.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan'da sabah namazından sonra kılınacak olan bayram namazı, Müslümanlar için bir araya gelme, dua etme ve sevinçle kutlama anlamına gelir. Bayram namazının ardından Müslümanlar birbirlerine bayram tebriklerinde bulunarak bayramın coşkusunu yaşarlar.
Bayram namazının nasıl kılınacağı konusunda detaylı bilgilere de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı kaynaklardan ulaşmak mümkündür. Bu bilgiler, bayram namazının farzları, kılınışı ve duaları gibi önemli konuları içerir.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?
Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle:

İstanbul Bayram Namazı Saati: 07:04

Ankara Bayram Namazı Saati : 06:49

İzmir Bayram Namazı Saati : 07:13

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Trabzon Valisini Ziyaret Etti! Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Trabzon Valisini Ziyaret Etti!

Bursa Bayram Namazı Saati: 07:04

Adana Bayram Namazı Saati: 06:41

TRABZON’DA BAYRAM NAMAZI
Bayram namazı Trabzon saat 06.21’de kılınacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA