Trabzon Çarşı Mahallesi Müftü Cami Sokak’ta Epilepsi ve Yaşam Derneği Trabzon İl Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı. Açılışa CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı İdris Aydın katıldı. Dernek temsilciliğinin açılmasıyla birlikte, Trabzon’daki epilepsili bireylerin hakları, bilinçlendirme çalışmaları ve sosyal destek faaliyetleri için yeni bir merkez hayata geçmiş oldu.
Dernek Temsilcisinden Açıklama: Bilinçlendirme ve Toplumsal Destek
Epilepsi ve Yaşam Derneği Trabzon Temsilcisi Ahmet Öztürk, derneğin ülke genelinde epilepsili bireyler ve aileleri için bilimsel, hukuksal, psikolojik, sosyal, sanatsal ve sportif çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Öztürk, epilepsinin toplumda yeterince bilinmediğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre toplumun çoğu epilepsiyi yanlış anlıyor ve epilepsili bireylerin %90’ı durumunu saklıyor. Bu nedenle toplumun bilinçlendirilmesi kritik önem taşıyor” dedi.
Trabzon İl Temsilciliğinin Rolü ve Amaçları
Öztürk, Trabzon İl Temsilciliği’nin, epilepsili bireyler için ikinci bir ev niteliğinde olduğunu belirtti. “Amacımız, Trabzon’daki epilepsili bireylere destek olmak, farkındalık yaratmak ve kamu kurumları ile iş birliği yaparak daha bilinçli bir toplum oluşturmak” dedi. Dernek, bu temsilcilik aracılığıyla bölgesel ve ulusal düzeyde epilepsi bilincini artırmayı hedefliyor.
Kamu Kurumları ve Basının Destek Önemi
Dernek, epilepsili bireylerin haklarının korunması ve toplumda farkındalık yaratılması için kamu kurumlarının ve basının desteğini kritik buluyor. Öztürk, “Biz toplumu bilinçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kamusal kurumların ve basının desteğiyle daha fazla kişiye ulaşabiliriz. Bugün burada yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.