Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ve Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, geleneksel Türk esnaf kültürü olan Ahilik geleneğini yaşatmak ve işlerine hayır dua ile başlamak amacıyla her Cuma günü sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra iş yerlerini açıyorlar. Bu anlamlı geleneği 55 haftadır sürdüren esnaflar, farklı camilerde buluştukları Cuma sabahlarının işlerine bereket getirdiğini belirtiyorlar.

D33205A3 B4F6 4Ccd A386 1D275Fa0C38C

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ahilik geleneklerini yaşatmak, hayır duasını yaparak iş yerlerimizi açmayı amaçlamaktayız. Her Cuma farklı bir camide esnaflarımızla buluşup hayır dualarımızı ediyoruz. Sabah erken kalktığımızda gün güzel geçiyor, işlerimiz de bereketli oluyor. Katılımlarıyla bize destek olan esnaflarımıza, ticaretçilerimize, müftümüze, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Esnaflarımıza helalinden bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

68D66009 E8B9 4Baa B8A7 01F6A28Fad74

Bu girişimi destekleyen iş insanlarından Halis Güneş ise, "İsmail Başkanımızın ve Tayfun Ataman’ın öncülüğünde başlayan Cuma sabahı buluşmalarımız bize huzur verdi. Her hafta kar tanesi gibi artan cemaatimizle birlikte oluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

F0881Cdc Dead 42A7 8D35 B4699A2Ed449

Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman ise, "Ahilik geleneğimizi devam ettirmek için Trabzon'dan programımızı başlattık. Camilerimizde 6-7 saf olarak namazımızı kılıyoruz. Gençlerimizi de programlarımızda görmek istiyoruz. Ömrümüz yettiğince bu anlamlı buluşmaları sürdüreceğiz. Toplumumuzun manevi beraberliklere ihtiyacı var, bu buluşmaları onun için önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi.

4Efa1Bb9 F953 4518 B3F5 B333156D74Bc

Trabzonlu esnafların Cuma sabahları gerçekleştirdiği bu özel buluşmalar, Ahilik geleneğini yaşatma çabaları ve manevi birliktelikleri ile dikkat çekiyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak