Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

Toplantıda Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE Projeleri hakkında genel bilgiler, mevzuat bilgileri ve Trabzon'un fındık sektörü ihracat verileri paylaşıldı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, projenin amacının mevcut pazarları korumak ve hedef pazarları genişletmek olduğunu belirtirken, TTB Başkanı Eyyüp Ergan ise projenin sektör temsilcilerinin faydalanabileceği, ihracat kapasitelerini artırabileceği bir fırsat sunduğunu vurguladı.
3Bd5B0B7 68Da 49A4 8280 816E7E9C8Fe7

Çelebi, fındık ihracatının katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde de kullanılarak artırılması gerektiğini ifade ederken, Ergan ise projenin fuar ziyareti, ikili iş görüşmeleri ve alım heyeti faaliyetleri gibi etkinlikleri desteklediğini belirtti. Toplantının son bölümünde firma temsilcilerinin soruları yanıtlandı, önerileri ve görüşleri dinlendi.
7101D7E6 3Bb4 4Dca 973F E27E7B6F46Cd

Toplantının ardından TTSO ve TTB tarafından ilgili proje başvuruları için firma taleplerinin toplanmaya başlandığı ve son başvuru tarihinin 20 Mart olduğu açıklandı. Bu proje ile Trabzon'un fındık ve kuruyemiş sektöründeki rekabet gücünün artırılması ve ihracatın desteklenmesi hedefleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU