Bu yılki etkinlik, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından düzenleniyor ve TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Kadınla Başlar Derneği'nin destekleriyle gerçekleşecek.

Kalandar, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kadim geleneklerinden biri olarak kabul edilir ve halk takvimine göre eski bir yılbaşı kutlamasıdır. UNESCO tarafından somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların bir parçası olarak kabul edilen Kalandar kutlaması, geleneksel ritüelleri, coşkusu ve renkliliği ile ön plana çıkar.

Kutlama etkinliği, Trabzonluları horon gösterileri, Kalandar eğlencesi, Kalandar çantası hediyeleri ve tatlı ikramları ile buluşturacak. TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, etkinlik hakkında şunları söyledi: "TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi olarak bugüne kadar pek çok kültürel ve sanatsal çalışma yaptık ve kadınlarla birlikte çalışmalarımıza büyük önem verdik. Yöremizin en eski geleneklerinden biri olan Kalandar'ı gençlerle yeniden buluşturmak ve bu geleneğimizi geleceğe taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."

Tiyatro Tutkunları Trabzon'da Buluşuyor: 3. Tiyatro Festivali Heyecanla Sürüyor! Tiyatro Tutkunları Trabzon'da Buluşuyor: 3. Tiyatro Festivali Heyecanla Sürüyor!

TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın da Kalandar'ın kültürel miraslarımızdan biri olduğunu vurgulayarak, "Amacımız bu kıymetli kültürel mirası yaşatmak ve geleceğe aktarmak. Tüm Trabzon halkını, Kalandar kutlamasına katılmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kalandar kutlaması, şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlarken, geleneksel değerlerin yaşatılmasına da katkı sunuyor. Trabzonluları 13 Ocak'ta Trabzon Meydan'da bu coşkulu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.
TAKA/ AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak