Denizlerdeki av yasağı nedeniyle büyük teknelerin avlanma faaliyetlerinin sona ermesiyle birlikte kıyı balıkçılarının ön plana çıktığını belirten Candeğer, bu durumun kıyı balıkçılarının avladığı balıkların değerini artıracağını vurguladı. Ancak, kıyı balıkçılığının geçmiş yıllara göre azaldığını ve genç neslin bu mesleği sıcak bakmadığını dile getirdi.

Kıyı dolgularının bilinçsiz yapılmasının kirliliğe ve balıkçılık alanlarının azalmasına neden olduğunu belirten Candeğer, bu durumun balıkçıları ekonomik olarak olumsuz etkilediğini kaydetti. Balık türlerinin azalması ve avlanma alanlarının kirlenmesiyle birlikte kıyı balıkçılarının sayısında ciddi bir azalma yaşandığını ifade etti.

Balıkçılar arasında yapılan değerlendirmelerde genç neslin balıkçılık mesleğine ilgi göstermediği ve bu mesleği sürdürecek yeni neslin olmadığı belirtildi. Bu durumun, kıyı balıkçılığının geleceği açısından endişe verici olduğu vurgulandı.

Trabzon Arsin'de Polis Memurunun Başından Yaralı Halde Bulundu; intihar teşebbüsü mü? Trabzon Arsin'de Polis Memurunun Başından Yaralı Halde Bulundu; intihar teşebbüsü mü?

Muhabir: AYTEKİN AKAY