Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

EMEK HEPİMİZİN

Aktürk, “Firmamızın tanıtım filmini seyrettim. Hem çok duygulandım hem de çok gururlandım. Sizlerin gözünden kendimi görmek sizlerle paylaştığım bu uzun yılların hikayesinde kendimi doğru ifade etmiş olmak anlaşılmış olmak çok kıymetli.  Evet Bekir Aktürk olarak bir hikayem var, yazarı ben olduğum kadar başrol oyuncuları olan siz değerli çalışanlarımın bugün olmamda çok büyük emeği ve rolü var. Hep cümlemdir ben kimseye rızkını vermedim. Herkes kendi rızkını emeğiyle kendi kazandı. Bu günleri bu geceyi hep birlikte yaptık” diye konuştu.

GEÇMİŞİ UNUTAMAYIZ

Aktürk, “Beni yetiştiren anne, babamdan sonra kıymetli patronum Mustafa Özbak sayesinde buralara geldim. Ailemin, ablalarım desteği ile bu noktalara geldim. İnsan geçmişini unutursa geleceği karanlık olur. Elimde paspasla başladım. Büyük patron eğitti. Dürüstlüğü öğretti. Yaptığımız işi sevdik ve dürüst olmaya çalıştık. Allah nasip etti, bugünlere geldik” ifadesine yer verdi.

PARA İKİNCİ PLANDA

Aktürk, şu şekilde devam etti: “2007 de şirketimi kurarken o zamanki koyduğum hedeflerle bugünlere gelirken bütün hedeflerimin başında hiç değişmeyen bir ilkem vardı. Ne kadar çok para kazanacağımın hesabı hep ikinci planda kaldı. Her bir çalışma arkadaşımı bünyemize alıp yola devam ederken hep herkesin şartları iyimi, ortam huzurlumu, kalitemiz yüksek mi?

Hep  bu düsturla adım attım. Eğer çalışanıma ve müşterime karşı memnuniyetimi eksiltecek bir noksanım varsa imkanım olmasa da kendimden fedakarlık ederek borçlanarak eksiksiz ilerlemek ilkesiyle bugünlere geldim.  Hiç sonraya kalsın şimdilik bu kadar olsun kazanıp yapalım adımlarıyla yürümedim.”

TECRÜBE EDİNDİM

“Çünkü bir zamanlar bende çok küçük yaşlarda iş dünyasına atılmış ve hiç yılmadan yoruldum demeden çalışan biriydim. Halada çalışıyorum. Çalışanında halinden, işvereninde nasıl olması gerektiğinin tecrübesinden geçmiştim. Ürettiğim her ürünün müşterimin tabağına gittiği andaki kalitesi, memnuniyeti kazancımın yüzde diliminden hep çok üstünde oldu. 17 yıl önce, Trabzon'da mütevazı bir dondurma dükkanı olarak başlayan Lokma Tatlı Dünyası, bugün doğduğu şehir Trabzon da Türkiye'nin önde gelen tatlı üreticilerinden biri haline geldi.

Bu başarının arkasında, kurucusu olarak benim yani  Bekir Aktürk'ün vizyonu, çalışanlarımızın özverisi ve hizmet verdiğimiz her biri birbirinden değerli müşterilerimizin desteği yatmaktadır.”

GELENEĞİ YAŞATIYORUZ

“Bugün, Lokma Tatlı Dünyası olarak sadece tatlı üretmiyoruz, aynı zamanda bir geleneği yaşatıyor, bir kültürü besliyor ve bir aile ortamı yaratıyoruz. Firmamızda, usta-çırak ilişkisi hala canlıdır ve genç yeteneklerimiz, deneyimli kadromuzdan sürekli olarak yeni şeyler öğrenmektedir. Lokma tatlı dünyası aynı zamanda gelecek nesil için bir okuldur.

Staj zamanı öğretmenler stajyerliğini firmamızda yapmak isteyen öğrenciler için kapasitemizi daha esnetebilir miyiz diye bizlerle görüşmektedir. Bu sene yine üretim tesisimize ciddi yatırımlar yaparak fiziki şartlarımızı yeni markalarımızın üretimleri için genişlettik.

Bu demek oluyor ki büyümek demek yeni istihdam aileye yeni çalışma arkadaşları eklemek büyümek demek. “

ZORLUKKLARDAN GÜÇ ALDIK

“Geçtiğimiz yıllardan bu günlere, birçok zorlukla karşılaştık, ancak her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Bu zorluklar bizi daha da güçlendirdi ve bugün olduğumuz yere gelmemizi sağladı. Lokma Tatlı Dünyası olarak geleceğe umutla bakıyoruz.

Trabzon öncülüğünü yaptığımız kalite standartlında rakip tanımadığımız markamızı ulusal ve çok teklif gelmesine rağmen hala daha iyiyi arayan daha oldu demedim diyen ben yüzünden özellikle körfez ülkelerinden gelen uluslararası tekliflere doğru yelken açıyoruz.”

FARKLI LEZZETLER

“Yine, önümüzde ki dönemde, yeni adım attığımız çikolata dünyasında LOÇİKO markasıyla önce kendi üretim ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Daha sonra farklı lezzetlerle tezgahlarda yerimizi alacağız. Özel yaptığımız sütünden salebine bilakis ilgilendiğim LOKMA dondurmamız LOKDO Markasıyla farklı lezzet ve doğal tatlarıyla başarıyı yakaladı. Hızla market zincirlerinde zengin ürün yelpazemizi genişleterek yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz.  Ayrıca Trabzon ve çevresindeki pazarımızı güçlendirirken, İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de ürünlerimizin dağıtımını yaygınlaştıracağız. Tüm bu yatırımların gerçekleşmesinde, siz değerli paydaşlarımızın desteğine her zaman ihtiyaç duyacağız.”

AZİM VE KARARLILIKLA YOLA DEVAM

“Burada özellikle de bugün aramızda bulunan, firmamızın siz değerli çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde, Lokma Tatlı Dünyası bugünlere geldi. İnanıyorum ki, bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

 Değerli misafirim bu akşam hepiniz benim hem değerli çalışanlarım hem misafirlerimsiniz bu coşkulu günümüzde, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da pekişmesini diliyorum.

Her biriniz ayrı görev alanlarınızda çalışırken aslında bu başarının bir zincir halkası olduğunuzu görmemiz için bu birlik beraberlik gecesinin önemi büyük. Çünkü yalnızca bir arada olduğumuzda, Lokma Tatlı Dünyası'nın başarı hikayesini devam ettirebiliriz.”

GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

“Hep beraber, güç ve dayanışma içinde, yeni ufuklara doğru ilerlediğimizde, ürünlerimizin kalitesinden ve markamızın güvenilirliğinden emin olabiliriz. Böyle olduğunda Müşterilerimizin de bize olan güveni artacak, işbirlikleri güçlenecektir. Bu vesileyle, başarımıza katkı sunan, bu kurumsal gecesinin Lokma Tatlı Dünyasında yaşanması için büyük emek harcayan, diğer tarafta Türkiye çalışmamızda aynı özveriyle projelerimizi yürüten koordinatörümüz Yeşim Hanım başta olmak üzere küçük büyük demeden bu gecenin başarısında emeği olan herkesi bir kez daha yürekten kutluyor, bu aile ruhunu yaşatmaya devam edeceğimize söz veriyorum. Hepimize sağlıklı, mutlu ve bereketli bir gelecek diliyorum."

İSTİHDAMI ARTIRACAK

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da üretime ve istihdama uzun yıllardır katkıda bulunan Lokma Tatlı Dünyası’nı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aktürk’ü kutladığını ifade etti. Çelebi, “Günümüzde bu tür işletmelerin bu kadar uzun yıllar ayakta kalması gerçekten büyük başarı. Bu anlamda Lokma Tatlı Dünyası’da 2007 yılından bu yana ilimizde gerçekten önemli bir iş başarıyor. 150 çalışanın büyük bir bölümünü de kadınların oluşturması da ayrıca gurur verici bir durumdur. Bu anlamda da Lokma Tatlı Dünyasını kutluyor. Bundan sonraki yıllarda da üretime, istihdama artırarak katkı vereceğine olan inancımı belirtiyorum” dedi.

FİLM DUYGULANDIRDI

Arya Grubu da şarkıları ile geceye renk katarak, davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Galada Lokma Tatlı’nın 17 yıllık hayat hikayesinin anlatıldığı film gösterimi duygulu anlara da sahne oldu. Lokma Tatlı Dünyasının marka yolculuğu dakikalarca alkış alırken, dünden bugüne markanın nerelere geldiğinin bir canlandırılması yapıldı.

PLAKETLE ONURLANDIRDI

Gecenin sonunda, Lokma Tatlı Dünyasına 10 ve 15 yılını veren emektarlara TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Lokma Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aktürk ve iş insanı Temel Altunbaş tarafından plaket takdim edilerek onurlandırıldı.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak