Yorgun Mermi Tehlikesine Bilimsel Bakış
Yükseköğretim Kurulu’nun başlattığı “Bilim Kafe” etkinlikleri kapsamında Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Oğulkaya Yolbaşı Mahallesi’nde “Mutluluğa Kurşun Sıkma, Silahsız Varoluşa Dönüş” başlıklı söyleşi düzenlendi. Avrasya Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Bilim İletişimi Birimi tarafından organize edilen programa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Whatsapp Image 2025 07 04 At 13.35.52

Akademisyenlerden Çarpıcı Mesajlar
Söyleşiye Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı, Halk Oyunları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Durgun ve Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Sardoğan konuşmacı olarak katıldı. Programın moderatörlüğünü Mahkeme ve Büro Hizmetleri Programı Öğr. Gör. Murat Kurbanlı yaptı. Uzun kuyruklu anahtar kelime olarak “Trabzon Akçaabat mutluluğa kurşun sıkma söyleşisi” aramaları da öne çıkıyor.

Whatsapp Image 2025 07 04 At 13.35.52 (1)

Bakan Uraloğlu, Düzköy’den Gelen Misafirlerini Ankara’da Ağırladı
Bakan Uraloğlu, Düzköy’den Gelen Misafirlerini Ankara’da Ağırladı
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Orhan Durgun, konuşmasında yorgun mermi facialarına dikkat çekerek, “Son yıllarda birçok vatandaşımız yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybetti ya da sakat kaldı. Havaya sıkılan mermi sizin kontrolünüzden çıkar, bugün komşunuzun çocuğu, yarın sizin yakınınız. Hayvanlara da isabet edebiliyor. Bu çağda bu ilkel konuyu rafa kaldırmalıyız. Mutluluğunuzu da mutsuzluğunuzu da horonla, türküyle paylaşın. Çocuklarımız bizden bunu görsün, kara sayfayı eğitimle kapatalım” dedi.

Whatsapp Image 2025 07 04 At 13.35.52 (2)

Mahalle Muhtarından Teşekkür
Oğulkaya Yolbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Cemal Çelik ise, “Başta Avrasya Üniversitesi Bilim İletişimi Birimi yetkilileri ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada ele alınan konu çok önemliydi. Camilerde imamlarımız, okullarda öğretmenlerimiz ile bu konunun aktarılması için çalışacağız” diye konuştu.

Söyleşi Horon ve Kemençe ile Son Buldu
Programın sonunda Kemençe Sanatçısı Musa Gömleksiz’in kemençesine Prof. Dr. Orhan Durgun da eşlik etti. Katılımcılar, horon ve kemençe eşliğinde etkinliği sonlandırdı.

Kaynak: İHA