Trabzon’da 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Tahir Şahin, makamında emniyet teşkilatını ağırladı. Ziyarete Ali Loğoğlu, İsmail Akıntürk ve beraberindeki emniyet personeli katıldı. Programda, polis teşkilatının toplum için üstlendiği kritik rol ve fedakârlık gerektiren görevleri ön plana çıktı.
181 yıllık köklü teşkilata vurgu
Ziyaret kapsamında Türk Polis Teşkilatı’nın 181 yıllık geçmişine dikkat çekildi. Emniyet teşkilatının, kuruluşundan bu yana ülkenin huzur ve güvenliği için önemli görevler üstlendiği ifade edildi.

Polislik mesleğinin yalnızca bir görev değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğu vurgulanırken, teşkilatın tarih boyunca gösterdiği özverili çalışmaların toplum nezdinde büyük takdir topladığı belirtildi.
Emniyet teşkilatından anlamlı buluşma
İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette, teşkilatın yürüttüğü çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Polis Okulu Müdürü İsmail Akıntürk’ün de yer aldığı programda, eğitim ve sahadaki uygulamalar üzerine görüş alışverişi yapıldı.
Ziyaretin, emniyet teşkilatı ile mülki idare arasındaki koordinasyonu güçlendirdiği ifade edilirken, bu tür buluşmaların kurumlar arası iş birliğine katkı sağladığı vurgulandı.

Polislerin fedakârlığına dikkat çekildi
Programda, polislerin gece gündüz demeden yürüttüğü görevlerin önemi bir kez daha dile getirildi. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışan emniyet mensuplarının, zorlu şartlarda görev yaptığına dikkat çekildi.
Bu kapsamda Polis Haftası’nın, teşkilatın emeklerinin hatırlanması ve takdir edilmesi açısından önemli bir fırsat olduğu ifade edildi.
Polis Haftası kutlandı
Ziyaret sonunda, tüm emniyet mensuplarının Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Teşkilatın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla görevini sürdüreceği vurgulandı.




