İki kişi, kendilerini banka çalışanı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşerek maddi kayıplarla karşılaştı.

Of ilçesinde yaşayan S.Y. (35) isimli kadın, telefonla kendisini banka çalışanı olarak tanıtan dolandırıcılara kredi talebi üzerine gelen sahte bir arama sonucunda mağdur oldu. Kredi talebini onaylamak için telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara gönderen kadın, daha sonra hesabını kontrol ettiğinde 155 bin TL'nin dolandırıcıların hesabına transfer edildiğini fark etti. Dolandırıldığını anlayan kadın, hemen polise başvurarak durumu bildirdi.

Beşikdüzü ilçesinde de Ş.D. (26) isimli bir kadın, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından dolandırıldı. Suç örgütüne para aktarımı olduğu yalanıyla kandırılan Ş.D., söylenen 75 bin 88 lirayı dolandırıcıların hesabına aktardı. Ancak daha sonra dolandırıldığını anlayan kadın, hemen polis karakoluna giderek şikayette bulundu.

Trabzon'da artan telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı vatandaşlar uyarılırken, güvenlik önlemleri ve şüpheli durumlarda polise başvurmanın önemi vurgulanıyor.
iha

Editör: Ayşe Sancak